Managern skallade spelare – straffas dyrt

Uppdaterad 2014-03-03 | Publicerad 2014-03-01

”Jag stod för en usel insats”

Andra raka segern – Newcastle är på väg åt rätt håll.

Men för managern Alan Pardew slutade lördagen med ett rött kort.

Han fick lämna planen efter att ha skallat en spelare i Hull och nu får Pardew böta en miljon kronor för tilltaget.

– Jag försökte knuffa bort honom med huvudet, säger Pardew till BBC.

Newcastle hade en jobbig period efter jul då Yohan Cabaye försvann till Paris Saint-Germain. Men efter fyra matcher utan vinst har laget tagit två raka segrar.

På lördagen vann Newcastle med 4-1 borta mot Hull efter två mål av Moussa Sissoko och ett vardera från Loic Remy och Vurnon Anita.

Men eftersnacket kommer att hamna om Alan Pardew. Vid ställningen 3-1 drog han på sig ett rött kort efter att ha skallat Hulls David Meyler.

”Ångrar det rejält”

Pardew blev uppskickad på läktaren.

– Det var en sak som hände i stundens hetta. Jag ångrar det rejält och jag tänker sitta ner vid bänken från och med nu. Självklart så menade jag inte att göra något aggressivt. Jag rörde mitt huvud mot honom och det är tillräckligt för att gå över gränsen, säger Pardew till BBC.

– Självklart ber jag om ursäkt. Jag representerar en stor klubb.

Efter matchen förklarar Newcastle på sin hemsida att klubben straffar Alan Pardew med att ge honom böter på 100 000 pund, ungefär en miljon svenska kronor.

"Hans beteende var oacceptabelt och är inte ett uppträdande som vi förväntar oss av Newcastle Uniteds manager", skriver klubben.

Managern var nöjd med spelarnas insatser mot Hull, men sågade sin egen.

– Jag försökte knuffa bort honom med huvudet, jag skulle inte ha gjort det. Mitt lag var fantastiskt i dag, det var bara jag som stod för en usel insats i dag, säger Pardew till BBC.