”Jag är här för att vinna”

FOTBOLL

”Ibra” mötte pressen och fansen på Camp Nou

Foto: tv4sport
Alla ville komma nära Zlatan Ibrahimovic när han sprang ärevarv inne på Barcelonas arena Camp Nou och flera personer fick brottas ner av säkerhetsvakter när de försökte ta sig fram till den svenska superstjärnan.

Zlatan Ibrahimovics ankomst till Barcelona och Camp Nou slutade med tumult.

70 000 supportar fanns på läktarna och hundratals fans stormade arenan under ”Ibras” presentation.

– Jag har bara varit lika lycklig när jag blev pappa, säger supersvensken.

Det dröjde och det dröjde. Och det dröjde. Men nästan en och en halv timme försenad dök Zlatan Ibrahimovic till slut upp på presskonferensen i Nou Camps inre.

Anledningen till dröjsmålet var att Barcelona väntade på ett fax från Inter. När dokumentet till slut anlände, innebar det att affären var 100 procent klar.

”En stor ära”

– Jag kommer inte till Barcelona för att ersätta Samuel Eto’o. Jag kommer för att bidra med något nytt. Och jag är väldigt glad över att vara här, sa Ibrahimovic på presskonferensen.

– Det är en stor ära att få spela för Barcelona. Det finns många stora klubbar, men bara är speciell. Barcelona är en speciell klubb för mig. Jag är här för att bli bättre som spelare. Jag tror att jag kan utvecklas med de här spelarna.

Hur många mål hoppas du göra nästa säsong?

– Jag vill göra fler mål den här säsongen än förra. Då gjorde jag 25 mål. Men det viktigaste är inte att göra mål, utan att göra laget bättre.

Ibrahimovic passade också på att hylla Interpresidenten Massimo Moratti.

– Han hjälpte mig hela tiden och gjorde allt för mig och min familj. Han ska ha all respekt. Det är inte lätt att sälja en spelare som är så viktig för sitt lag.

När Zlatan till slut mötte fansen – enligt uppgift så fanns runt 70 000 på plats – så slutade det med tumult. Under svenskens ärevarv sprang hundratals fans in på planen.

– Det blev vakter som blev skadade när fansen försökte ta sig in. Annars var det inget våldsamt, säger David Tanentsapf, Sportbladets reporter på plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga