IF Elfsborg

Svensson tillbaka efter skadan

Av: 

David Tanentsapf

FOTBOLL

Tränade för fullt – för första gången på fyra månader

Fyra månaders skadehelvete är över.

I går tränade Anders Svensson för fullt för första gången sen operationen.

– Riktigt skönt att vara tillbaks, säger Elfsborgs mittfältsstjärna.

Anders Svensson ska kunna spela i slutet av månaden.

Anders Svensson missade den allsvenska slutspurten med en allvarlig muskelskada i låret, ett senfäste mot bäckenbenet släppte och landslagsstjärnan tvingades till operation i slutet på september.  

I går tränade han för fullt för första gången.

– Vi fick klartecken från läkarstaben och Anders kör för fullt från och med i dag (läs: i går), säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

”Inte helt hundra”

Själv är Anders Svensson enormt spelsugen, men säger själv att han är ringrostig.

– Riktigt skönt att vara tillbaks. Även om jag kunnat träna hårt ett tag nu så kan man väl säga att jag är friskförklarad nu. Jag kan köra för fullt och det finns inga moment jag inte kan vara med på. Men jag är ju inte helt hundra än, efter så lång tid. Det finns fortfarande en del att jobba på.

Har du ont nånstans?

– Nej, inget märkvärdigt i alla fall. Det är klart att jag känner lite i just den muskeln, att den är tröttare. Den har ju inte jobbat på länge. Det är möjligt att jag kör någon rehabträning i nästa vecka för att inte riskera något men det är det enda.

I dag spelar Elfsborg sin säsongspremiär, mot Helsingborg hemma på Borås Arena. Då finns Anders inte med, men comebacken kan ske snabbare än beräknat.

– Målsättningen var att komma tillbaks och kunna spela matcher på träningslägret i Spanien, vi åker i slutet på februari. Men nu kan det faktiskt bli någon halvlek tidigare än så.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

IF Elfsborg

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IF Elfsborg