Hattrick av Malmös nye anfallsstjärna

Daniel Larsson glödhet mot Örebro

ÖREBRO. Daniel Larsson såg till att Malmö FF tog femte raka segern i allsvenskan. Larsson gjorde alla målen när Malmö vann borta mot Örebro, 3–0.

– Mitt första på denna nivå, självklart riktigt roligt, sade Larsson.

Malmö kom med fyra raka segrar till Örebro. Sviten utökades tack vare Daniel Larssons känsla för att vara på rätt plats i rätt ögonblick.

– Vi gör ändå ingen jättematch, men vi följer ändå den matchplan vi hade. Örebro skapade också chanser men vi hade bättre effektivitet, sade Larsson.

– Jag vet inte riktigt varför det släppt för oss i de senaste matcherna, men sedan vi började spela med två forwards har det blivit lite lättare att hitta rätt positioner. Vi har spelat riktigt bra fotboll i många matcher utan att göra mål. Det känns lite som vi får utdelning retoraktivt, fortsatte han.

Misslyckat skott

Sex minuter in i andra halvlek hittade ett misslyckat skott, vilket blev en mycket lyckad passning, från Wilton Figueiredo till Larsson som fanns bara ett par meter från Örebro-målet. Larsson tog emot med vänsterfoten och slog till snabbt med högern. Snabbt och effektivt. Åtta minuter senare var det dags igen. Passningen kom åter från Figueiredo och Larsson tvekade inte den här gången heller, 2–0 till Malmö. På tilläggstid spikade Larsson slutresultatet, framspelad av Guillermo Molins, åter var Larsson nära mål när han dunkade in bollen.

Larsson har nu gjort nio mål under sin första säsong för Malmö, dit han kom från Häcken.

– I mina ögon är Malmö Sveriges största klubb som har alla förutsättingar att vinna titlar och det vill jag gärna göra. Klubben har Sveriges bästa stadion och riktigt bra fans, säger Larsson som har kontrakt över fyra säsonger med Malmö.

Sexa i tabellen

Malmös strålande målform har givit laget vittring på spel i Europa kommande säsong. Efter segern i Örebro är Malmö sexa i tabellen, fyra poäng efter Kalmar som i dagsläget är fyra.

– Det är inget vi tittar på just nu, vi försöker bara ha roligt på plan. Tyvärr så är det ett litet uppehåll för landslagsfotboll nu. Jag hade gärna spelat match igen om tre dagar, avslutade Larsson.

Sune Karlsson/TT

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN