Linnér om beskedet: ”Personifierade AIK”

FOTBOLL

Nils-Eric Johansson tvingas avsluta sin karriär.

Nu berättar Oscar Linnér, 20, om sorgen.

– Han personifierade AIK och allt som klubben står för, säger han.

Nyheten slog ned som en bomb under söndagsförmiddagen.

Nils-Eric Johansson, AIK:s mångårige lagkapten, tvingas avsluta spelarkarriären efter att ett hjärtfel han haft under karriären nu förvärrats.

– Detta kommer att ta sin tid att hantera, men med hjälp från min familj, AIK och vänner är jag säker på att det kommer något positivt ur detta, säger ”Nisse”.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Kom som en chock”

Oscar Linnér, AIK:s målvakt, spelade match med Nils-Eric Johansson för bara någon vecka.

– Det kom som en chock, minst sagt. Att han nu tvingas avsluta karriären... jag kan inte säga annat än att jag lider mycket med honom som fotbollsspelare. Samtidigt är jag lättad att man upptäckt problemet. Men just nu känns det bara tungt för Nisses skull, att det avslutas på ett så här tråkigt sätt, säger han till Sportbladet.

”Personifierade AIK”

Oscar Linnér blev uppflyttad i AIK:s seniorlag 2015, och har alltså under hela sin tid haft Johansson framför sig.

– Det är hela hans aura... han är ju AIK. Han har lett laget i svåra stunder och stunder där det gått väldigt bra för AIK. Han har varit med om det mesta och det märks på sättet han leder laget och hur han spelar fotboll. Att ha honom framför sig har varit en ära, en mer placeringssäker back vet jag inte om jag kommer spela med igen, säger han och fortsätter:

– En bättre person kommer jag nog aldrig ha som lagkapten igen. Han är en fantastisk människa, det är någonting man ska lyfta fram.

Hur mycket har Nils-Eric Johansson betytt för AIK?

– Det är ett så tungt besked. Han är en av klubbens fanbärare, den spelare som personifierat AIK och allt som klubben står för. Det är svårt att smälta att vår fanbärare och lagkapten tvingas sluta.

ARTIKELN HANDLAR OM