Chockförlust för Rosenborg

FOTBOLL

”Svenskklubben” föll mot mittenlag från Azerbajdzjan

Hört talas om Qarabagh från Azerbajdzjan?

Nähä – men det hade inte Rosenborg heller.

Den norska storklubben missade i kväll Europa league efter en blytung 1–0-förlust.

Foto: anders wejrot
Erik Hamrén deppar.

Rosenborg – med svenske tränaren Erik Hamrén och spelarna Mikael Lustig, Mikael Dorsin och Rade Prica – fick bara 0–0 på hemmaplan i första mötet, men hade ändå ett helt okej utgångsläge inför kvällens retur i Baku.

Det hjälpte föga.

Rashad Sadygov satte matchens enda mål på en vacker frispark och krossade därmed Rosenborgs dröm om Europa league. Bollen tog fart i vinden, gick ribba in och målvakten Rune Almenning Jarstein var chanslös.

– Det känns riktigt, riktigt tungt. Vi kom självklart hit med tron att vi skulle gå vidare, men med det läge vi skapade för oss på Lerkendal blev det tungt, säger Erik Hamrén enligt Dagbladet.

– Det är tungt att svälja. Förlusten gör ont i kropp och själ för alla i laget, och för mig är nederlaget det mest smärtsamma under min tid i klubben, säger Hamrén till nyhetsbyrån NTB.

Champions league-succé i fjol – men i år räckte inte danska Ålborg ens till gruppspelet i Europa league. Det Magnus Pehrsson-tränade laget, med svenskarna Louay Chanko och Andreas Johansson i startelvan, förlorade borta mot Slavija Sarajevo med 2–1. Första mötet i Danmark slutade 0–0 och Ålborg är därmed utslagna redan i andra kvalomgången i turneringen.

Däremot tog sig danska Bröndby vidare. Samuel Holmén och Alexander Farnerud gjorde varsitt mål när Flora Tallinn besegrades med 4–1 på bortaplan – revansch för danskarna som förlorade på hemmamötet. (TT)