”Suveränt”

FOTBOLL

Hysén har fått arbete

Efter två veckor som arbetssökande har Glenn Hysén hittat nytt jobb. Han blir både fotbollskrönikör och reseledare hos Unibet.

– Det är helt suveränt, jag kan ju inte gå och rulla tummarna, säger Hysén till Sportbladet.

Krönikör, reseledare och spelexpert. Hysén kommer att bli en mångsysslare hos sin nya arbetsgivare. Han ska ge speltips till matcher i division 1 och 2 i Sverige och i samband med Champions League ska han vara krönikör på webb-tv.

– Det här blir jävligt bra. Jag kan nästan lika gärna sitta och titta på division 2-fotboll som en Champions League-final. Fotboll är roligt på alla nivåer.

Hur känns det att ha ett nytt jobb?

– Det är helt suveränt. Jag blir ju tvungen, kan ju inte gå och rulla tummarna.

”Inga jättepengar”

För en vecka sedan berättade Hysén om att alla tror att han badar i pengar. Men han säger att han inte har något kvar och väntar på att pensionsförsäkringar ska falla ut om tio år. Därför blev det nya jobbet perfekt för honom.

– Det är inga jättepengar, inte som jag hade innan. Men man får börja så här och arbeta sig upp. Det är suveränt att ha det här nu, säger han.

I det nya jobbet blir det också mer än krönikor och speltips. Ett par gånger om året kommer det gamla Liverpoolproffset att vara med på fotbollsresor till England.

– Det finns hur mycket som helst att göra. Det börjar i liten skala men börjar det bra så kan det bli väldigt mycket.