Här är Barças rekordsäsong

Succé Messi och Eto’o kan vara minst sagt nöjda med sin säsong med Barcelona.
Succé Messi och Eto’o kan vara minst sagt nöjda med sin säsong med Barcelona.

De flesta är överens:

Barcelona har redan avgjort La Liga.

Laget är så överlägset att ett spelbolag redan betalt ut till de som spelat på Barca som ligasegrare.

Och Real-stjärnan Drenthe överväger terapi.

19 vinster, tre oavgjorda och en förlust. Barcelonas säsong hittills kan omöjligt beskrivas som annat än en succé. Och trots att eviga rivalen Real Madrid hittat storformen på sistone leder katalanerna ligan med tio poäng. På vägen har Barcelona också lyckats med:

Världens mest älskade klubb

Att nå 50 poäng snabbast i La Liga-historien.

Slå rekord med nio vunna bortamatcher i följd.

Göra klubbens 5?000:e mål i ligaspel.

Koras till världens mest älskade klubb i en tysk undersökning.

Ha en anfallstrio som gjort 51 mål (Real Madrid har gjort 49).

Barcelonas överlägsenhet har lett till att spelbolaget Expekt valt att redan betala ut till de som spelat på laget som liga­vinnare.

– Även om det är 18 omgångar kvar ser vi ingen tävlan för Barcelona om ligatiteln. De är helt enkelt för bra, sa Dan Vikman på Expekt.com i slutet av januari.

Haft panikångest

Real Madrid har åtta raka segrar, men som vanligt handlar allt om att vinna ligan – och att komma före Barcelona. Missnöjet har varit stort under säsongen och Royston Drenthe, som har blivit utbuad på sin hemmaarena, har känt av pressen. 21-åringen har erkänt att han haft panikångest över att spela på Santiago Bernabéu och att han övervägt att ta hjälp av en psykolog.

Och inte blev det bättre efter att Alfredo di Stéfano uttalat sig. Den 82-årige Real-ikonen tyckte inte bara att Drenthe borde skärpa till sig. Utan också ”klippa sig och plocka bort örhängena”.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN