Sportbladet tände ”dynamitgubben”

FOTBOLL

T&T:s spelschema stressar Leo Beenhakker

Foto: Krut i tränaren Trinidads tränare Leo Beenhakker surnade till under gårdagens presskonferens. Sportbladet ville få svar på varför T&T spelat så många matcher. Leos svar: Jag förstår inte frågan

HAMBURG

Sportbladet upprör inte bara den svenska landslagsledningen.

I går kväll surnade Trinidad och Tobagos förbundskapten Leo Beenhakker till på oss under presskonferensen efter 2–1-segern över St Pauli.

Varför har ni spelat så många matcher på så få dagar? Frågade vi.

– Jag förstår inte frågan, svarade Beenhakker.

Om igen med samma fråga på tyska. Beenhakker förstod fortfarande ingenting.

Först när St Pauli-medarbetaren som ledde presskonferensen förklarade med att ställa samma fråga en tredje gång kände Beenhakker sig tvingad att svara.

– Därför att jag aldrig annars har dessa människor samlade. Sån är situationen för mig som förbundskapten med en trupp där 90 procent av spelarna är utspridda över hela världen.

– Jag förstår inte frågan. Vi spelar inte fler matcher än andra länder. Våra förberedelser skiljer sig inte från Tysklands eller Hollands eller andra länders. Så jag förstår absolut inte frågan, sa en klart irriterad Beenhakker.

En belastning

Den överdrivna reaktionen tydde på att frågan har ställts tidigare och att belastningen på truppen kanske blivit för hård. Svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck var undrande till Trinidad och Tobagos matchande den senaste tiden. Inte minst med tanke på att laget dessutom rest en hel del de senaste veckorna.

I matchen mot St Pauli luftade Beenhakker B-uppställningen.

– Tio i startelvan är klara och många har spelat tre matcher på en vecka. Därför var det viktigt att fem dagar före VM-starten också hålla i gång spelare tolv till 23, sa Beenhakker.

Slagsmål utbröt

Matchen var helt jämn med spelövertag för St Pauli i andra halvlek inför 19 400 festglada åskådare i fullsatta Millerntor. I slutet tacklade David Atiba Charles St Paulis Jan-Philipp Kalla vårdslöst vilket startade en del smärre slagsmål. Charles och St Paulis Robert Palikuca visades ut.

Kenwyne Jones sköt 1–0, Jason Scotland 2–0 och Robert Meggle reducerade på straff efter att David Atiba Charles gjort en Mellbergare i straffområdet.

Trinidad & Tobagos tuffa träningsschema. 5 matcher på 13 dagar:

Stefan Alfelt