Fotboll

Här bryter Pelé ihop

FOTBOLL

Gripandet av sonen knäckte fotbolls- legendaren

Pelés son bakom lås och bom för knarkbrott.

I går tog en tårögd legendar emot den brasilianska pressen.

- Som pappa är det sorgligt att se sin son inblandad i sånt här, snyftade han.

Edson Cholbi do Nascimento, eller Edinho som han också kallas, greps i måndags i kuststaden Santos sju mil från Sao Paulo.

Pelés 35-årige son är en av ungefär 50 personer som misstänks för organiserad brottslighet, som knarkhandel, pengatvätt och kidnappning.

Riskerar 15 år

Bland annat misstänks ligan ligga bakom kidnappningen på landslagsmannen Robinhos mamma i november i fjol. Edinho riskerar 15 år i fängelse.

Pelé mötte i går de brasilianska medierna under en presskonferens på narkotikarotelns regionala högkvarter. Nationalikonen var knäckt över sin sons inblandning i brottshärvan.

- De som känner Edinho och har levt med honom kan knappast föreställa sig att det här skulle hända. Jag jobbade kanske för mycket och märkte det därför inte. Det är sorgligt, för jag har alltid kämpat hårt mot droger och så märkte jag det inte i mitt eget hem, säger Pelé.

- Som pappa är det sorgligt att se sin son inblandad i sånt här och arresterad, för det kommer att få konsekvenser.

Edinho, som själv varit andremålvakt i Santos i åtta år, släppte i går ett uttalande till pressen. Där förklarar han att han började med droger av ren nyfikenhet efter sin aktiva karriär. Han säger också att han ångrar sig för att han föregått med dåligt exempel.

Däremot nekar han genom sina advokater till inblandning i kriminell verksamhet. Därför gör de nu ett försök att mildra anklagelsegraden till missbruk.

David Tanentsapf

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!