”Förbundskaptenerna vet att jag pallar för trycket”

FOTBOLL

VM-skrällen Rami Shaaban redo för spel om chansen dyker upp

VISBY/BREMEN

Rami Shaaban var en av de två stora skrällarna i den svenska VM-truppen.

Nu förbereder han sig för att spela.

– Jag kör mitt race och håller mig förberedd om det skulle behövas. Förbundskaptenerna vet att jag har pallat för trycket, säger Shaaban till sportbladet.se.

Foto: Scanpix

Många i fotbolls-Sverige höjde på ögonbrynen när Lasse Lagerbäck och Roland Andersson presenterade den svenska 23-mannatruppen till Tysklands-VM.

Orsakerna var – främst – två.

Petningen av Alexander Östlund.

...och valet av Rami Shaaban.

Direkt efter uttagningen började telefonen att gå varm hos den 30-årige målvakten som åkt ordentlig berg- och dalbana i karriären de senaste åren – och under några intensiva dagar berättade Shaaban återigen allt om lyftet i Djurgården, genombrottet i Arsenal, det blyttunga benbrottet och det långa, tröstlösa provspelandet runt om i Europa.

Nu är Fredrikstads-keepern Shaaban plötsligt i Bremen; för att förbereda sig för VM.

Uppfattade aldrig ”Isaks” skada

Den dramatiska sekvensen på söndagsträningen när Andreas Isaksson plötsligt tvingades kliva av planen uppfattade aldrig Shaaban.

– Jag hade inte hört något om det förrän det kom ut här, men jag tror inte att det är så allvarligt för då hade jag hört något, säger Shaaban när han möter pressen efteråt.

I Djurgården konkurrerade Shaaban och Isaksson om förstaplatsen mellan stolparna, men i dag är ”Isak” den givne ettan i landslaget.

– Jag vet ju att Isaksson är förstemålvakt, det vet alla. Jag tänker stötta honom till hundra procent, men sedan om det skulle hända någonting så vet jag faktiskt inte hur förbundskaptenerna tänker. Jag kör mitt race och håller mig förberedd om det skulle behövas, som jag gjorde i Djurgården och Arsenal, berättade Shaaban för sportbladet.se redan under det inledande Visby-lägret.

Truppens stora skräll är medveten om att en skada kan innebära att han plötsligt blir svensk VM-målvakt – och han verkar redo.

– Förbundskaptenerna vet att jag har pallat för trycket tidigare.