Erlingmark på väg in i Blåvitts ledning

FOTBOLL

Wiklander: Det är viktigt att föryngra

GÖTEBORG

Inom de närmaste dagarna hoppas IFK Göteborgs valberedning kunna avslöja deras förslag till ny ordförande och styrelse för föreningen.

Förre lagkaptenen Magnus Erlingmark, 37, är aktuell i den nya ledningen.

– Ett intressant namn, säger Peter Wiklander i valberedningen.

Foto: PETER WIDING
KAPTEN I SYRELSERUMMET? Den förre detta lagkaptenen i IFK Göteborg Magnus Erlingmark uppges vara aktuell att föreslås till klubbens nya styrelse

Diskussionerna i och kring IFK Göteborg om vem som ska ta över som ordförande i klubben efter avgående Bengt Halse är fortsatt intensiva.

I går lanserades förre Volvo- och Buredirektören Roger Holtback som ny ordförande på internetsajten Svenska Fans.

”Inte aktuellt”

Holtback avfärdar dock direkt förslaget.

– Det är inte aktuellt. Dels har jag för mycket att göra och dessutom är jag engagerad i Örgryte. Jag har investerat en mindre summa i deras riskkapitalbolag, säger Holtback till Sportbladet och fortsätter:

– Dessutom är det överhuvud taget inte aktuellt eftersom jag inte fått någon förfrågan om uppdraget.

Peter Wiklander i IFK Göteborgs valberedning säger att det är svårt att hitta lämpliga ordförandekandidater.

– Vi har väl pratat med ett par, tre stycken. Det är tufft att hitta rätt person. Det ska vara någon som både kan föreningen och som har mycket goda relationer utanför klubben med näringslivet och så vidare, säger Wiklander.

Intressant namn

Förre ordföranden Kurt Eliasson har tidigare nämnt förre lagkaptenen Magnus Erlingmark som en lämplig kandidat i ett nytt IFK-styre.

– Ja, det är ett intressant namn. Han har bra kvaliteér och dessutom är det viktigt att föryngra i styrelsen och få en bra mix av äldre och yngre, säger Peter Wiklander i IFK Göteborgs valberedning.

Den tre man starka valberedningen med ordföranden Gunnar Larsson i spetsen sammanträder i kväll.

Vad kan bli resultatet av ert möte?

– Vi hoppas att vi blir klara under veckan så att vi kan meddela vilka personer vi föreslår till den nya styrelsen, säger Wiklander.

6 mars håller IFK Göteborg sitt årsmöte.

Sammanslutningen Gamla Kamrater har tidigare föreslagit Gunnar Larsson som ordförande.

Larsson stöds av flera spelare, bland annat målvakten Bengt Andersson och försvararen Magnus ”Ölme” Johansson, men ifrågasätts starkt av många inom supporterklubben Änglarna.

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM