"Ingår inte i våra planer"

FOTBOLL

Dulee stannar - men kommer inte få spela

FALKENBERG

Han får inte sparken, och han hamnar inte i någon frysbox. Men räkna inte med att Dulee Johnson spelar några fler matcher för Häcken.

- Han ingår inte i våra planer längre, säger Häckens sportchef Carl Fhager.

Oönskad Dulee Johnson får inte sparken, men kommer inte spela fler matcher för Häcken.

Fjolåret blev tungt för Häckens mittfältare Dulee Johnson, både på och utanför planen. Rattfylla- och misshandelsåtal ledde förutom till samhällstjänst också till sämre spel på planen.

Nu vill parterna gå åt skilda håll.

- Ja, Dulee är ett överspelat kapitel för oss, säger Häckens tränare Stefan Lundin.

Enligt Johnsons agent Jonas Svensson sa Dulee en vecka efter rättegången i mitten av januari att han skulle må bra av ett klubbyte.

- Men ögonblicket är dåligt valt. Det är ju inte direkt lätt att hitta en ny klubb åt honom, nu när det internationella fönstret har stängt, säger Svensson.

"Inte som vi tänkt"

Häcken satte direkt efter rättegången upp ett åtgärdsprogram, där bland annat Dulee skulle få ett nytt kontrakt som gav klubben rätt att sparka honom om det blev mer problem. Dulee och hans familj skulle också få hjälp.

- Men det har väl inte riktigt blivit som vi tänkt oss, utan att jag kan peka på något speciellt. Men vi känner att förutsättningarna att jobba vidare med Dulee inte finns, säger Carl Fhager.

Ändå pekar nu det mesta på att Johnson blir kvar i Häcken, åtminstone till sommaren.

- Han har ju kontrakt, så hittar han ingen ny klubb så kommer han ju att vara kvar hos oss. Vi kommer inte att begå något kontraktsbrott.

Men Dulee kommer inte att spela fler matcher i A-laget?

- Det finns inget sånt sagt, men både vi och Dulee är ju inställda på att gå skilda vägar. Det är ju naturligt för klubben att då satsa på andra spelare.

Han har kontrakt i ytterligare två år, så Häcken tänker inte släppa honom gratis.

- Nej, han är en talangfull spelare, så viss ersättning räknar vi med att få, menar Fhager.

Möjlig ersättare

När Häcken träningsspelade mot Falkenberg fanns en möjlig ersättare till Johnsson på planen. Den 30-årige argentingske mittfältaren Aristides Pertot spelade hela matchen, utan att göra något större väsen av sig.

- Han har en mycket bra bollkänsla och blick för spelet. Men han är dåligt tränad, och har dålig kondition. Vi ska fundera några dagar till, säger tränaren Stefan Lundin.

Häcken vann matchen med 4-0 efter två mål av Dioh Williams och två av Daniel Larsson.

Foto: ROGER LUNDSTEN

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM