DUNDERTABBEN

FOTBOLL

Peter Wennman: Vilket bisarrt misstag, Pires

1 av 3 | Foto: TILLSLAGET Vid ställningen 1-0 mot Manchester City får Arsenal straff. Robert Pires, som redan gjort första målet på just straff, stegar fram för andra gången. I stället för att skjuta på mål försöker han sig på att - med sulan - passa bollen snett framåt till en framrusande Thierry Henry. Pires missar - och endast dobbarna vidrör bollen.

Mellan alla protester mot domslut utbryter det då och då en smula fotboll i Premier League, och vissa dar sker det till och med saker som får oss att gapa av förvåning.

Som Robert Pires straffspark i går.

Bollen rörde sig inte - men straffen gick stenhårt rätt in i historieboken.

För er som inte såg:

Arsenal ledde med 1-0 mot Manchester City efter ett straffmål av Pires i 60:e minuten.

Tolv minuter senare fick Arsenal straff igen, och Pires klev fram på nytt.

Han försökte sig på en fräckis - att passa bollen snett framåt, vilket är fullt tillåtet, till lagkompisen Thierry Henry.

Men Pires fick nån slags kortslutning i hjärnkontoret i sista ögonblicket, tvekade...och drog foten ÖVER bollen.

Straffen förverkad - utan att bollen lämnat straffpunkten.

Bisarrt misstag

I stället blev det frispark till Manchester City.

French connection?

Knappast den här gången.

Det bisarra misstaget hade kunnat kosta Arsenal poäng i den jämna fighten på Highbury, men Arsene Wengers män lyckades till slut hålla undan.

Efteråt försvarade också Wenger sina landsmän Pires och Henry (ja, han brukar ju göra det):

-Det handlade inte om noncahalans eller brist på respekt för motståndarna. Robert blev helt enkelt nervös, han tappade självförtroendet, sa Wenger.

Thierry Henry avslöjade dock att han och Pires tränat på den här typen av straffsparkar.

"Jag får be om ursäkt"

-Det var min idé. Jag får be fansen om ursäkt för att det blev som det blev, sa Henry.

Den franske eleganten - som stod för ett par enastående vackra frispelningar i går - gjorde sin första ligamatch på över en månad. Efter den märkliga straffsituationen förklarade han också att "i fortsättningen tar jag själv hand om alla straffar".

Hur många säsonger det blir återstår dock att se. Henry vägrar fortfarande ge besked om sin framtid, han har kontrakt till år 2007, men allt fler i Arsenal fruktar nu att superstjärnan lämnar laget inom kort. Hetaste kandidaten tycks vara Barcelona.

Wenger misströstar

Även Arsene Wenger börjar misströsta.

-Vi måste nog inse att risken är stor att Thierry försvinner, sa Wenger i går.

Nå, utan stjärnor som Campbell, Cole, Ljungberg och Reyes var det trots allt ett styrkebevis av Arsenal att vinna i går. Men det måste hända sensationella saker framöver för att inte den här säsongen ska ses som ett misslyckande.

Samma sak gäller för två andra tungviktare, Liverpool och Manchester United.

Stryk med 2-0 borta mot Fulham var ännu ett dråpslag för Champions League-mästarna Liverpool. Ärligt talat fattar jag inte hur laget kan gå på såna proppar, även om nu Steven Gerrard saknades. Vad är det för fel? Med så många klasslirare?

United tappade poäng

United tappade också en viktig poäng hemma mot ett Tottenham som såg riktigt imponerande ut. Och ska vi snacka om fasta situationer så var väl Jermaine Jenas frispark i krysset raka motsatsen till Robert Pires tillslag på liggande boll.

Spurs målvakt landslagsmålvakt Paul Robinson brukar göra en eller två riktiga tabbar per år, så nu är väl åtminstone halva kvoten avverkad efter den tappade bollen som gav United 1-0 i går.

Och till sist: Wigan!

Ny skrällseger, 2-0 borta mot Aston Villa.

Vad är det som sker? Wigan i Champions League nästa säsong?

ARTIKELN HANDLAR OM