Marta ber om ursäkt

FOTBOLL

”Det var mycket dumt gjort”

Umeå IK:s damstjärna Marta åkte på en ordentlig smäll under ena ögat i cupfinalen i damfotboll mot Djurgården/Älvsjö. Men hon hann dela ut en smäll själv innan hon bars ut på bår, vilket framgår av bilderna från matchvideon.

För detta ber hon och klubben nu om ursäkt.

”Det är uppenbart att Marta vid ett tillfälle under matchen måttar och slår ett slag mot Dif/Älvsjös Helen Fagerström, om detta råder ingen tvekan. Från Umeå IK:s sida ber vi därför i första hand Helen Fagerström och Dif/Älvsjö om ursäkt. Det faktum att matchen stundtals var fysiskt hård är inte på något sätt en ursäkt – Umeå IK tar avstånd från allt form av våld såväl på som vid sidan av fotbollsplanen”, skriver Umeå IK.

Klubben skriver att man har talat med Marta om det inträffade.

”Just nu är det viktigaste för oss att ursäkten når fram till Helen Fagerström och Dif/Älvsjö”, säger Roland Arnqvist, fotbollsansvarig i Umeå IK.

Marta Vieira Da Silva framför själv också en ursäkt till Helen Fagerström:

”Jag ber verkligen Helen tusen gånger om ursäkt om och jag hoppas att hon en dag kommer att förlåta mig. Det var mycket dumt gjort av mig och jag mår dåligt av det som hänt. Jag skulle kunna försöka förklara varför det hände men avstår till förmån av min uppriktiga ursäkt till Helen, Djurgården/Älvsjö och alla våra supportrar. Alla har ni mitt löfte på att det aldrig kommer att hända igen”, förklarar hon.

TT