JA, JA, JA

FOTBOLL

Backproblemen hopar sig inför VM, men här kommer ett positivt besked.

Erik Edman tränar fotboll igen.

- Jag känner ingen smärta, säger vänsterbacken till Sportbladet.

Foto: ULF HÖJER
"Det kändes jättebra", sa Erik Edman efter träningen.

Teddy Lucic skadade sig när Häcken mötte AIK i går, och spellediga Olof Mellberg besväras av en skada som är svår att diagnostisera. Erik Edman, däremot, tror sig ha lämnat skadelistan en gång för alla. Vänsterfoten har äntligen läkt. Efter sex veckor av oro och rehabilitering tränade han i går med sitt Rennes igen.

"Ingen smärta"

- Jag var med på hela träningen. Det kändes jättebra även om jag inte gick för full maskin utan medvetet var lite försiktig. Jag känner ingen smärta, vilket hade varit normalt, berättar han.

Ett problem återstår dock. På 180 minuter - träningslandskamperna mot Finland och Chile - måste Edman hitta matchtempot.

VM har varit målet

- Jag har varit borta ganska länge, men fram till samlingen på Visby den 21 maj hinner jag träna åtta-nio pass till. Foten känns så bra att jag hoppas kvalificera mig till de matcherna. Det känns bra att jag kan träna igen. VM har varit mitt mål under hela säsongen.

Vad säger du om VM-truppen?

- Det är en bra trupp. Det var någon skräll här och där, men så ska det vara. Jag är glad att jag kom med, säger Erik Edman.

Stefan Holm