Höiland klar för Malmö

FOTBOLL

Högerbacken återvänder från Kaiserslautern

Foto: Jon Inge Höiland.

Berlin (TT-AFP)

Kaiserslautern får lämna Bundesligafotbollen. Mötet mot Wolfsburg skulle avgöra vilket av de båda lagen som skulle följa Köln och Duisburg ut ur ligan.

2–2 var tillräckligt för Wolfsburg för att stanna kvar.

Kaiserslauterns nedflyttning betyder också att Jon-Inge Höiland återvänder till Malmö FF och allsvenskan.

– Sören Åkeby (MFF:s tränare) vill inget hellre än att få hem Jon Inge, säger ordföranden Bengt Madsen till internetsidan fotbolldirekt.com. Vi har pratat med honom i dag och han kommer tillbaka till Malmö FF. Det betyder mycket. Vi får tillbaka en väldigt bra ytter- och mittback.

Dansken Urich Vinzents har gjort succé i Höilands frånvaro men norrmannen ses ändå som en rejäl förstärkning.

– Ja, jag tror inte att Jon Inge petar Ulrich på högerbacken, men vi behöver sju, åtta försvarsspelare. Jon Inge kan också spela på flera platser. Bland annat som yttermittfältare. Det blir skador och avstängningar, säger Madsen.

Klose matchvinnare

Werder Bremens Miroslav Klose gjorde sitt 25:e mål när Hamburg besegrades (2–1). Det var säsongens mest viktiga och ekonomiskt mest betydelsefulla. 2–1-målet i 72:a minuten betydde inte bara seger i säsongens sista match utan också att Bremen tog hand om andraplatsen i Bundesliga och direktplatsen till Champions League. För Hamburg väntar nu i stället kval för att nå det så ekonomiskt viktiga Champions League.

Sedan tidigare var det klart att Bayern München skulle ta hem sin 20:e Bundesligatitel i klubbens historia. Då kunde man också unna sig att släppa en 3–1-ledning mot Borussia Dortmund till 3–3.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM