Hyllas – bara tre får lika bra betyg

”Lindelöfs prislapp framstår som billig nu”

avAndreas Käck

Manchester Evening News har domen klar.

Fyra spelare får 7/10 i betyg för sina insatser hittills under säsongen.

En av dem är Victor Nilsson Lindelöf.

Den svenske mittbacken var ifrågasatt efter första säsongen i klubben.

Nu är tongångarna annorlunda.

Det visas inte minst när lokaltidningen Manchester Evening News nu sätter betyg på samtliga spelares insatser hittills under säsongen.

”Lagets bäste mittback”

Lindelöf är en av de fyra spelare som får högst betyg, 7/10. De andra tre är David De Gea, Paul Pogba och Marcus Rashford.

”Förmodligen Uniteds jämnaste spelare, även om han var lite skakig de första månaderna. Har blommat ut till Uniteds bäste mittback och hans prislapp, cirka 350 miljoner kronor, framstår nu som billig. Presterade även innan tränarskiftet och imponerade stort när han ställdes mot världsklassanfallare som Cristiano Ronaldo och Kylian Mbappé”, skriver MEN i sin motivering.

”Vet att folk har snackat”

Lindelöf har själv sagt så här om sin förvandling från hackkyckling till fansfavorit:

– Spelar du dåligt och gör misstag så blir du kritiserad. Så fungerar det som mittback. Vissa gillar dig, andra gör det inte. Men det har aldrig varit ett problem för mig. Jag vet att folk har snackat, men jag har inte låtit mig påverkas. Jag är min hårdaste kritiker, så folk får snacka bäst de vill, det är lugnt. Men visst känns det bra att ha fått folk att ändra uppfattning…

ARTIKELN HANDLAR OM