Frändén: Mourinho på väg att framstå som världens största dåliga förlorare

FOTBOLL

I dag är fotbollsvärldens största vinnare en dålig förlorare

Foto: SCANPIX
José Mourinho visade känslor vid sidlinjen – i synnerhet under slutskedet av matchen.

MÁLAGA. José Mourinho pratar om dåliga speltider och motståndare som inte alltid ger hundra.

Under tiden konstaterar Spanien vad som inte går att blunda för: I går tappade portugisen sannolikt sin första titel med Real Madrid.

I dag framstår en av fotbollsvärldens största vinnare som en dålig förlorare.

Riazorstadion är en arena där Real Madrid av någon outgrundlig anledning alltid får slå knut på sig själv för att få några poäng alls. I går räckte inga dubbla halvslag för att hålla Deportivo la Coruña på plats.

Real Madrid har så mycket mittfältskompetens att de kan gödsla med det, men när den sista bollen ska slås är det annat än motståndarmålets nät som får äran.

Stolparna stod i vägen

Stolparna – i Emmanuel Adebayor och Cristiano Ronaldos fall.

De egna benen – i Karim Benzemas.

Barcelona har inte de anfallsproblemen direkt.

Trots att Pep Guardiola fått möblera om rejält i backlinje och på mittfältet för att kompensera för förslitningsskador på slutet lämnade Leo Messi, David Villa och Pedro Rodríguez Mallorca med varsitt mål att skriva vykort om och skicka hem från charterön.

För ett par veckor sedan hade Barcelona sju poäng upp i tabellen. La liga kändes avgjord, det var svårt att se hur katalanerna skulle tappa något mer alls under våren.

En oavgjord grismatch mot Sporting Gijón ändrade på den saken och släppte in Real Madrid i leken igen.

Tar inte ut något i förskott

Därför borde man så klart ligga lite lågt med förutsägelserna den här gången. Barça ska möta Valencia, Villarreal och Sevilla borta innan de åker till den spanska huvudstaden för att spela Clásico i mitten på april. De kan få se både två och tre poäng flyga ifrån dem fram tills dess – och de glada nyheterna för katalanerna är; de har råd med det.

För Real Madrid har precis samma tre bortalag att brottas med under våren och därtill en otäckt brant uppförsbacke med sju poängs lutning att tillryggalägga på vägen.

Det är psykologiskt slitsamt att gå ut och spela match direkt efter Barcelonas triumftåg, det har José Mourinho fått erfara flera gånger i år.

Inför helgens omgång gick han för säkerhets skull ut i förväg och kritiserade schemaläggarna för att Real åker på flera sena kvällsmatcher i rad.

Han faller själv i sina vallgravar

I går beklagade han att Real Madrid inte får spela på söndag efter CL-veckorna och berömde Deportivo som ett bra lag som skulle spela i Europa ”om de spelade lika bra mot andra motståndare som mot oss”.

Vi vet vad det handlar om vid det här laget; José Mourinho fortsätter bygga vallgravar mellan de egna leden och världen runtomkring.

Grejen är inte den att hans metod inte fungerar längre. Poängen är att den fungerar väldigt dåligt som omsprungen tabelltvåa.

José Mourinho har ägnat år åt att bygga myten om sig själv som fotbollsvärldens störste vinnare. Täpper inte Real Madrid igen luckan uppåt omgående kommer portugisen framstå som vårens allra största dåliga förlorare.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga