Barcelona jagar Pirlo

FOTBOLL

Uppgifter i spansk press: Vill ha spelfördelaren som backup till Xavi

Andrea Pirlo, 31, sitter på ett utgående kontrakt i AC Milan.

Den italienska spelfördelaren ryktas till en mängd klubbar.

Enligt spanska tidningen Sport är nu Barcelona intresserade av mittfältaren.

Foto: Andrea Pirlo.

Zlatan Ibrahimovics lagkamrat Andrea Pirlo har haft en tung säsong i sitt Milan. Ett antal skador har stört den spelfördelande mittfältaren som endast spelat 14 matcher i Seria-A denna säsong. Ett mål och tre assist har det blivit, vilket inte är gott nog för italienaren. Det har även blivit fem matcher i Champions League för Andrea Pirlo.

Sommaren 2001 lämnade han rivalen Inter för Milan och har sedan dess varit en viktig kugge i så väl klubblaget som i landslaget.

Men en gammal och trött Andrea Pirlo har haft två jobbiga år nu och ännu har Milan inte förlängt mittfältarens kontrakt.

Intresse från Barcelona

Enligt spanska tidningen Sport är Barcelonas tränare Pep Guardiola sugen på att knyta till sig den i sommar kontaktlöse Andrea Pirlo.

Italienaren skulle i så fall vara tänkt som backup till den ordinarie spelfördelaren Xavi, som matchas intensivt i den spanska klubben.

Även Juventus och Manchester City uppges vara på jakt efter den rutinerade mittfältaren.

Andrea Pirlo har spelat 354 matcher för Milan och 52 för det italienska landslaget. Sammanlagt har det blivit 43 mål samt 47 assist för mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A