Rasar mot rasistryktet

FOTBOLL

”Har en arabisk tatuering och en libanesisk flickvän”

Uppgifter i spansk media har gjort gällande att Cesc Fabregas provocerade Frédéric Kanouté innan utvisningen i lördagens match.

Nu rasar 24-åringen mot ryktena som bland annat hävdat att han uttalat sig rasistiskt mot Sevilla-spelaren.

– Jag har en arabisk tatuering och en flickvän från Libanon. Det kan inte finnas mer tydliga bevis på att det här inte är logiskt, skriver Fabregas på sin Twitter.

Frédéric Kanouté visades ut efter att ha slagit Cesc Fabregas på tilläggstid i den oavgjorda matchen mellan Barcelona och Sevilla. Spansk media har dagen efter spekulerat i att Barça-mittfältaren provocerade Kanouté, enligt vissa uppgifter på ett rasistiskt sätt.

”Tänker inte tolerera det”

– Jag kan stolt säga att efter många år inom fotboll har jag alltid haft en bra relation med mina lagkamrater när det kommer till olika bakgrunder, raser, religioner och nationaliteter. Ingen har någonsin anklagat mig för att vara rasist eller trångsynt under alla mina år som spelare. Det finns helt enkelt ingen förklaring till det. Jag har aldrig uppträtt på det sättet och tänker inte tolerera att någon anklagar mig för det, skriver Fabregas på Twitter.

Spanjoren får också stöd av Kanouté som bekräftar att det inte var någon provokation från Fabregas som föranledde hans eftersläng.

– Jag beklagar det som hände i går, det var inte bra av mig. Men det fanns inte någon provokation eller förolämpning, skriver Kanouté på sin Twitter.

Senare under kvällen skrev Fabregas på twitter:

– Jag har precis pratat med Kanouté på telefon och vi har rett ut saker och ting som hände i går. Båda bad också om ursäkt till varandra.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga