”Reals plan – anmäla Barcelonas stjärnor”

FOTBOLL

Spansk tidning: Anklagas för osportsligt uppträdande

Barcelona anmälde Real Madrids manager José Mourinho till Europeiska fotbollsförbundet (Uefa).

Nu svarar Real Madrid med att anmäla Barcelonas spelare för osportsligt uppträdande.

– Det gav mer bränsle på elden som domaren var tvungen att hantera, skriver klubben på sin hemsida om en filmning av Sergio Busquets.

Den infekterade stämningen mellan Barcelona och Real Madrid har kokat över. Efter onsdagens semifinal i Champions League anklagade Real-managern José Mourinho Uefa för att vara korrupt och hjälpa Barcelona. Sedna har det bara fortsatt.

Lagt upp filmer

Under torsdagen startade Real Madrid ett PR-krig på sin hemsida genom att lägga upp filmer, bildbevis och expertröster i protest mot utvisningen av Pepe. Barcelona svarade samtidigt med att anmäla Reals manager José Mourinho till Uefa för uttalandena efter matchen.

Efter det beslutet går Real till ny attack. Sent på kvällen anmälde klubben rivalen Barcelonas spelare till Uefa för osportsligt uppträdande.

Kan anmälas

Klubben beklagar sig på sin hemsida, med videoklipp, över hur bland andra Pedro och Sergio Busquets faller lätt och tar sig för ansiktet i närkamp med Reals spelare.

– Ett osportsligt uppträdande och mer bränsle på elden som domaren var tvungen att hantera, skriver klubben om Sergio Busquets.

Nu anmäls han, samt bland andra Dani Alves, till Uefa. Klubben tar också upp flera fall där hela Barcelonas lag protesterade kraftfullt mot domaren Wolfgang Starks beslut på planen.

ARTIKELN HANDLAR OM