”Oacceptabelt”

FOTBOLL

Kriget fortsätter – Barcelona anmäler Mourinho till Uefa

Foto: José Mourinho är i blåsväder efter sina uttalanden i samband med Champions League-förlusten mot Barcelona.

BARCELONA. Barcelona anmälde i går José Mourinho till Uefa efter den kontroversiella presskonferensen i Madrid i onsdags.

Real Madrid svarade med att anmäla Barcelonas spelare – för filmning.

Dagen efter det tredje Clásicot bröt kriget ut på riktigt i Fotbollsspanien.

Den stökiga semifinalen i Champions League mellan Real Madrid och Barcelona fick i går en ännu mer kaotisk uppföljning.

För Barcelona blev José Mourinhos presskonferens efter förlustmatchen på Bernabéustadion droppen.

– I dag har vi fått bevisat att man inte har någon chans mot Barcelona. Uefa tillåter helt enkelt ingen att spela mot dem. Jag vet inte varför, om det beror på att de har Unicef som sponsor på sina tröjor, eller om det är för att de är så sympatiska. Josep Guardiola är en fantastisk tränare, men han har vunnit en Champions League-pokal som jag skulle skämmas över, med tanke på skandalen på Stamford Bridge. Om han vinner i år kommer det vara efter skandalen på Bernabéustadion, var José Mourinhos ord efter matchen.

”Bryter mot koden”

I går bestämde sig den katalanska klubben för att anmäla Real Madrid-tränaren till Uefas disciplinnämnd.

– Vi har bestämt oss för att anmäla señor Mourinho eftersom han bryter mot Uefas disciplinkod, enligt femte artikeln. Det är oacceptabelt att man ifrågasätter våra titlar och vår relation med Unicef, säger Barcelonas talesperson Antoni Freixa på en presskonferens.

Uefa förklarade därefter att man öppnar en utredning mot portugisen, något som fick Real Madrid att gå i taket – och kontra.

Snabb replik

Timmarna senare förklarade Real Madrid på sin hemsida att man kommer att anmäla Barcelona ”för osportsligt uppträdande, filmningar och simulerade raseriutbrott med det enda ändamålet att få domaren att begå ett misstag, vilket blev fallet när han visade ut Pepe”.

Tillsammans med pressmeddelandet på hemsidan har Real Madrid lagt ut rörliga bilder på den kontroversiella utvisningen av Pepe, samt flera expertröster som fick uttala sig om saken.

ARTIKELN HANDLAR OM