Wahlstedt får starta – efter åtta månader

FOTBOLL

HELSINGBORG. Conny Karlsson är hemlighetsfull.

Men vi kan ändå slå fast att på långfredagen gör Erik Wahlstedt sin första allsvenska match från start på åtta månader.

– Det ska bli skönt, säger den nyblivne 35-åringen.

Foto: Wahlstedt.

Efter ytterbackskaoset senast mot IFK Göteborg försöker Helinsgborgstränaren Conny Karlsson utnyttja läget, vara hemlighetsfull och låta media spekulera vilka som ska spela mot Syrianska på långfredagen.

– Vi ska ha en till höger och en till vänster. Vi har tre att välja på och en blir på bänken, ler Karlsson.

De tre är Markus Holgersson, Erik Wahlstedt och Christoffer Andersson. Den sistnämnde gick för fullt på träningen i dag efter stämplingen senast.

Borta är Erik Edman, som inte kan spela på minst tre veckor, och Joseph Baffo, som inte är inte tillgänglig på en vecka i varje fall.

Vadproblem

Men Karlsson är en dålig maskhållare för i meningen efter säger han:

– Vi ska möta Örebro på konstgräs redan på måndag och vi vet ju att till exempel Erik Wahlstedts vad sliter mer på konstgräs. Chrisse kändes okej, men han har en känning fortfarande och en ny smäll skulle kunna förvärra det.

Alltså är saken klar:

Det blir Holgersson till höger och Wahlstedt till vänster mot Syrianska.

– Det ska bli skönt att få spela, säger Wahlstedt som gjorde ett mycket bra inhopp senast.

Han hade stora problem med småbristningar i vaderna i fjol och har inte fått starta i allsvenskan sedan hemmamatchen mot Trelleborg den 25 augusti i fjol.

– Det har varit jobigt att inte få bidra till laget. Men man har inte kunnat göra så mycket, säger veteranen som gör sin tolfte säsong i HIF.

Bouaouzan spelduglig

Och om vi ska tolka Karlsson och inget oförutsett inträffar vilar sedan Wahlstedt mot Örebro och Andersson kliver in som vänsterback.

Men Wahlstedt menar att hans vader inte sätter stopp för spel på konstgräs på måndag.

– Jag hade problem med vaderna i fjol när det var hårt underlag. Men det har jag inte haft i år och det är ju inte det att jag inte kan spela på konstgräs, säger han.

För övrigt är Rachid Bouaouzan tillbaka efter sin sträckning i baksidan. Men holländaren får börja på bänken.

– Han är inte redo för 85 minuter ännu. Men han är bra att ha på bänken och slänga in om man vill förändra matchbilden, säger Karlsson.
 

ARTIKELN HANDLAR OM