”Det kvittar om Zlatan stannar”

FOTBOLL

”Min önskan är att han ska vara kvar”

Landslaget vill att den avstängde Zlatan Ibrahimovic stannar i truppen under hela samlingen.

Men målvakten Andreas Isaksson tror inte att det spelar någon roll.

–  Om han är här eller inte här, det kvittar, säger han.

Zlatan Ibrahimovic drog på sig en varning mot Finland och är avstängd mot Holland. Nu jobbar landslaget febrilt för att lagkaptenen ska stanna under hela landslagssamlingen.

– Vi jobbar på det. Det är diskussioner med Milan, vad han själv vill. Vi ska diskutera under dagen, säger landslagschefen Lars Richt.

Vad brukar man göra?

– Normalt sett åker man hem, klubbarna brukar vilja det. Det är lite mer speciellt den här gången eftersom det är en viktig match och han är lagkapten.

Landslagsledningen ska kontakt Milan, men än är inte något beslut taget. Klubben har dock rätt att kalla hem Zlatan eftersom han är avstängd.

Hamrén rasar mot domslut

– Min önskan är att han ska vara kvar. Jag har pratat med honom och han har sagt att: min önskan är att få vara kvar. Vi håller på att snacka med Milan. Det är klubben som har rättigheter, säger Erik Hamrén.

Förbundskaptenen är dock irriterad på de gula kort som lagkaptenen dragit på sig.

– Zlatan är avstängd på två varningar som är helt löjliga. Den mot Ungern är vansinnig. Samma sak igår. Till och med spelaren sa att han inte rörde honom.

”Det kvittar”

Men målvakten Andreas Isaksson tror inte att det spelar någon roll om Zlatan stannar eller inte.

–  Om han är här eller inte här, det kvittar, säger han.

Ola Toivonen får med största sannolikhet ta Zlatans plats i startelvan mot Holland. Och det är rätt val enligt Martin Olsson.

– Toivonen har den rollen i Holland, så han kan det spelet. Men det är Hamrén som tar ut laget så jag ska inte säga för mycket, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM