Baxter nobbade klubbar i England: "De var i panik"

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Guldtränaren har startat jobbet i AIK: "Jag är beredd"

Han tackade nej till klubbar i Premier League och The Championship.

Nu ska han istället lägga allt krut på sitt nya jobb i AIK.

- Vi har kommit överens om allting, säger Stuart Baxter.

För en månad sedan avslöjade Sportbladet att Stuart Baxter förhandlade om en roll i klubbens organisation. Nu är parterna överens.

- Vi är klara med allting. Nu vill jag bara att de översätter dokumentet till engelska så jag kan kolla igenom det och se vad som gäller om jag flyttar utomlands.

- Jag vet vad som gäller skattemässigt när jag bor i Sverige, men jag vill ha koll på läget om jag flyttar, säger Stuart Baxter till Sportbladet.

"AIK driver det här"

57-åringen kommer att fungera som en mentor för AIK. Han poängterar att det är Solnaklubben som bestämmer över vad de vill ha hjälp med.

- Det är ju AIK som driver det här. De kanske vill ringa mig varje dag eller så vill de att jag åker till Stockholm två gånger i veckan, då får jag se till att anpassa mig till det. Jag kommer inte att gå och titta över axeln och säga till Andreas Alm att han ska göra si och så på träningarna.

Vad ska du hjälpa AIK med?

- De vet vad jag är beredd att ställa upp på. De kanske vill att jag sonderar terrängen, hjälper till med det taktiska eller kanske det organisatoriska.

Baxter har pratat med sportchefen Jens Andersson och tränaren Andreas Alm vid flera tillfällen och tycker att diskussionerna har varit positiva.

- De har spelat för mig, annars kanske det hade känts konstigt. De känner ingen prestige och det är väldigt bra, jag vill att de ska känna sig bekväma.

Nobbade Premier League

Baxter har fått erbjudanden från Saudiarabien, Qatar, Iran och Förenade Arabemiraten. Anbuden var ekonomiskt intressanta - men lockade inte sportsligt.

Nu avslöjar Baxter att han även var en jagad man i England.

- Klubbar i Premier League och The Championship hörde av sig. Men det var för kort tid. Klubbarna var i panik och då är det inte bra att kliva in. Fönstret är stängt och jag hade inte haft någon möjlighet att värva in några spelare. Då får man köra med den truppen man har.

- Jag har varit hyfsat framgångsrik i Europa, så tänk om jag hade tagit en klubb i England och åkt ut direkt. Då hade jag haft svårt att få nytt jobb där.

Den skotske tränaren vill dock inte avslöja vilka klubbar det handlade om.

- De har gjort klart med tränare, det vore oproffsigt av mig att prata om det.

Premier League-klubbarna Blackburn, Newcastle och Liverpool bytte tränare i vinter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN