Jagade sju spelare – fick inte någon

FOTBOLL

Här är spelarna som Spurs jagade under de sista timmarna

Vad har Diego Forlán, Giuseppe Rossi, Sergio Agüero, Luís Fabiano, Fernando Llorente, Andy Carroll och Phil Neville gemensamt en dag som denna?

Jo, alla jagades av Tottenham Hotspurs under transferfönstrets sista timmar.

Ingen skrev på.

När Tottenham släppte Robbie Keane till West Ham på lån för ett tag sedan var klubben bestämd på att en ersättare skulle köpas in innan januarifönstret stängde.

Under måndagen rådde också en febril aktivitet för att hitta en anfallare och enligt The Guardian bjöd Spurs på inte mindre än sex anfallare och var beredda att slå det tidigare värvningsrekordet från 2008 när Luka Modric hämtades in från Dynamo Zagreb för 150 miljoner kronor.

Jagade VM-skyttekungen

Men trots den enorma pengasäcken lyckades man inte säkra något nyförvärv innan fönstret bommade igen vid midnatt.

Tottenham jagade först VM-skyttekungen Diego Forlán men Atlético Madrid nobbade budet på runt 150 miljoner kronor. Efter testade London-klubben ett 380 miljoner kronorsbud på klubbens argentinske anfallare Sergio Agüero men fick nobben där också.

Agüero valde i stället att förlänga sitt kontrakt med Madrid-klubben.

Tottenham jagade vidare och budade, i tur och ordning, på Villarreals Giuseppe Rossi, Newcastles Andy Carroll (som i stället gick till Liverpool), Sevillas brasse Luís Fabiano och Athletic Bilbaos skyttekung Fernando Llorente.

Men vid midnatt stod de där utan underskrifter.

Spurs råkade också i luven på Everton sedan man lagt ett skambud på 4,5 miljoner kronor på Evertons lagkapten och forne United-spelaren Phil Neville.

”Respektlöst mot klubben”

Evertons manager David Moyes kallade budet för ”en skymf”.

– Ett bud som det där på Evertons lagkapten är respektlöst mot klubben och för en spelare med Nevilles kvalitéer. Jag kunde kanske förstått det om han bara hade sex månader kvar på kontraktet men han har 18 månader kvar och han har spelat i stort sett varenda match med oss den här säsongen, säger Moyes.

Tidigare under januari värvade Spurs över den sydafrikanske mittfältaren Steven Pienar från just Everton.

ARTIKELN HANDLAR OM