Uppgifter: Emil Forsbergs säsong över

Foto: TT

avErik Karlsson, Johan Björck

FOTBOLL

Emil Forsberg blev utvisad i lördagens match mot Hoffenheim.

Nu skriver Mitteldeutsche Zeitung att svensken troligen spelat sin sista Bundesligamatch för säsongen och efter Forsbergs egna tweet väcks nu frågor om han gjort sin sista match i Leipzig-tröjan.

Emil Forsberg och hans RB Leipzig hade en tuff dag mot Hoffenheim. Inte nog med att det blev förlust, svensken fick också kika rakt in i det röda kortet efter drygt halva matchen.

Forsberg hamnade i en löpduell med Hoffenheims Florian Grillitsch. Svensken hölls fast något och träffade sedan Grillitsch i ansiktet med armen då han försökte ta sig loss. Domare Tobias Welz tvekade inte utan drog upp det röda kortet för Forsberg.

– Jag träffar motståndaren med armen när jag springer, sa Forsberg till Leipzigs hemsida.

Ingen match före VM-genrepet

Även om förseelsen inte är av det allra fulaste slaget talar mycket för att Emil Forsberg har spelat sin sista Bundesliga-match för säsongen, skriver Mitteldeutchse Zeitung. Utöver en matchs automatisk avstängning och eventuellt en extra match för att det är direkt rött lär nämligen Forsberg få ytterligare en eller två matcher för att det är andra gången svensken får direkt rött kort i ligan. Och en återfallsförbrytare straffas automatiskt hårdare.

Och nu talar allt sannolikt för att Forsberg gjort sin sista match för säsongen.

I ett meddelande på Twitter tackar 26-åringen för sig vilket väcker frågor om fotbollspelaren gjort sitt i Leipzig-tröjan.

Svensken har kontrakt med Leipzig till 2022.

Med bara tre matcher kvar på säsongen ser det alltså ut som att nyckelspelaren i det svenska VM-laget inte kommer spela någon A-lagsfotboll före VM-genrepet mot Danmark den andra juni.

Dom väntas komma senare i dag.

Dagens tv-höjdare 23 april 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM