”Vi spelar som ett barnlag”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Två psykologiskt tunga mål sänkte Dalkurd.

Tränaren Azrudin Valentic var missnöjd efteråt.

– De gör mål på det vi tränat absolut mest på i veckan, säger han.

3-0 mot Östersund i förra omgången hade gett Dalkurd ett gott självförtroende. En jämn första halvlek såg ut att sluta 0-0, men med 30 sekunder kvar på stopptiden gjorde Alhassan Kamara 1-0. En långboll som Kebba Ceesay nickade ner mot Viktor Lundberg. Ett svagt ingripande från Dalkurds andra mittback Henrik Löfkvist gjorde att Lundberg kunde spela bollen tillbaka till Alhassan Kamara, som sköt bollen i mål.

– Det är det vi tränat absolut mest på under veckan. En chippassning på en anfallare som ska brösta ner. Jag tycker vi hade full kontroll tills dess, Häcken skapade ingenting och vi hade riktigt fina lägen för att ta ledningen, säger Azrudin Valentic med en suck.

2–0 – då var det över

Målet sänkte Dalkurd en nivå, och när Lundberg sköt in 2-0 i inledningen av den andra var det över. Just Löfqvist var återigen inblandad, denna gång genom att ligga ner med en fotskada. Medan Dalkurdspelarna försökte få domaren Magnus Lindgren och Häckenspelarna att bryta spelet passade Häcken på att göra mål.

– Vi spelar som ett barnlag. De nya reglerna säger att det bara är för huvudskada som domaren ska blåsa av. Vi kan inte säga till motståndarna att de ska sparka ut bollen då. När mina spelare försöker snacka med Häckenspelarna så tappar vi positionerna och de utnyttjar det maximalt. Efter 2-0 kändes det som att matchen var över.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM