Nya attacken: ”Borde inte ha dömt matchen”

avMartin Tolén

Gianluigi Buffon kallade domaren Michael Oliver för ”ett djur” och en människa med ”soptunna i stället för hjärta” efter uttåget ur Champions League.

I går svarade målvaktslegendaren för en ny attack.

– Han är för ung för att döma den här typen av matcher, säger Juventuskeepern.

Juventusbesvikelsen efter uttåget ur Champions League i veckan visste inga gränser.

Efter att ha hämtat upp ett 0–3-underläge fick Real Madrid en straff på tilläggstid som Cristiano Ronaldo förvaltade.

Under tumultet blev Juventusmålvakten Gianlugi Buffon utvisad för en verbal och mindre fysisk attack mot engelske huvuddomaren Michael Oliver.

– Om du är så cynisk att du dömer straff i 93:e minuten, då är du ett djur och inte en man. Det är uppenbart att du inte har något hjärta, utan snarare en soptunna i bröstet. Om du inte har karaktär att vara på en sådan här plan och arena, så borde du sitta på läktaren med din fru och dina barn och dricka sprite och äta chips, sa Buffon efteråt.

”Står för allt jag sagt”

Sedan dess har målvakten kritiserats för sitt uttalande.

Michael Olivers fru har fått ta emot både hot och hat på sociala medier.

Men när Buffon i går gästade italienska tv-programmet ”Le Iene” kom uttalandena upp på nytt och 40-åringen ångrar inte sitt utspel.

– Jag var tvungen att få ur mig det även om det skadar mitt rykte. Men jag skulle säga allt det igen, kanske med ett lite annat ordval – lite mer nyanserat – om jag fick chansen och jag står för allt jag har sagt, säger Buffon enligt Football-Italia.

Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

”För ung för att döma”

Och Champions League-besvikelsen har fortfarande inte lagt sig.

I stället riktade Buffon nya hårda ord mot den 33-årige huvuddomaren och tycker inte att Oliver borde ha dömt matchen.

– Jag är övertygad om att en meriterad domare inte hade blåst straff där. Jag är säker på att Oliver kommer att få en bra karriär i framtiden, men han är för ung för att döma den här typen av matcher. Men nu hamnade den här unge mannen i en situation som var för komplicerad, förvirrande och stor för att han skulle kunna hantera det. Jag känner mig lurad, säger Buffon.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se