Bajens ägare till salu

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Jättebolaget ska säljas: ”Lämpligt tillfälle”

AEG är delägare i bland annat Hammarby fotboll, Dif hockey och Globe arenas.
Foto: Foto: Peter Wixtröm
AEG är delägare i bland annat Hammarby fotboll, Dif hockey och Globe arenas.

Sport- och nöjesgiganten Anschutz Entertainment Group (AEG), delägare i bland annat Hammarby Fotboll och ägare till evenemangsbolaget Stockholm Globe Arenas, är till salu.

Moderbolaget, med mångmiljardären Philip Anschutz i spetsen, har meddelat att man vill sälja AEG, som har intressen i en lång rad arenor och idrottsklubbar världen över.

– Det här är ett lämpligt tillfälle att föra AEG vidare till en ny kvalificerad ägare, säger Cannon Harvey, ordförande för Anschultz Co, i ett uttalande.

AEG äger eller är delägare i bland annat basketlaget LA Lakers och fotbollslaget LA Galaxy, samt arenor i London, Manchester och Istanbul. AEG låg också bakom Michael Jacksons planerade konsertserie i London.

Inte påverka

I Sverige är AEG även delägare i Djurgården Hockey.

På Stockholm Globe Arenas, som ansvarar för evenemangen i Globen och även den nya fotbollsarenan som är under uppbyggnad i området, tror man inte att försäljningen av AEG kommer att påverka de svenska verksamheterna.

– De besked som vi har fått är att det är "business as usual", att det inte ska påverka verksamheten alls. Det är nog rätt odramatiskt egentligen, säger Johan Seidefors, som är tillförordnad kommunikationschef för bolaget.

TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN