”Är nöjda med att sluta trea i ligan”

FOTBOLL

Nu vill Wilshere förstöra van Persies drömdag

Foto: Jack Wilshere.

Arsenal, Chelsea, Tottenham och Everton gör upp om Champions League-miljonerna.

Jack Wilshere säger att tredjeplatsen i ligan skulle rädda Arsenals säsong.

– Vi är nöjda med att vara trea, säger Wilshere till The Mirror.

På tisdagen ställs Arsenal hemma mot Everton i en klassisk sexpoängsmatch. Båda lagen finns med bland de fyra som nu gör upp om tredjeplatsen och fjärdeplatsen i ligan, vilket innebär spel i nästa års Champions League.

Inför matchen säger Arsenals Jack Wilshere att en tredjeplats skulle rädda säsongen, trots att klubben återigen kommer gå titellös.

”Är fantastiskt att vara trea”

– Det är fantastiskt att vara trea, speciellt med tanke på positionen vi låg på förut. Vi har visat stor karaktär men även om det känns bra just nu så vill vi bli bättre än så här – vi vill egentligen inte vara nöjda med att vara trea i ligan. Vi har fantastiska spelare och vill kämpa och första- och andraplatsen. Vi är nöjda med att vara trea sett till säsongen men vi vill högre, säger Wilshere till The Mirror.

”Ska inte få säkra titeln på Emirates”

Trots att Arsenal har både Everton och ligaledaren Manchester United kvar att möta tror mittfältaren att de kan säkra tredjeplatsen. En annan förhoppning är att inte låta förre lagkamraten Robin van Persie få fira ligatiteln på Arsenals hemmaplan.

– Fulham borta blir tufft och sedan har vi Manchester United – vi vill självklart inte att de ska säkra ligatiteln på Emirates så då kommer vi vara redo. Vi kan ta maximalt antal poäng från de här sex matcherna. Vi slog United här säsongen innan den förra så vi vet att vi kan det, säger Wilshere.

ARTIKELN HANDLAR OM