Här viker sig Bales fotled

FOTBOLL

Bilderna som ger Tottenham mardrömmar

1 av 7

Hur länge blir Gareth Bale borta?

På stopptid i gårdagens Europa League-kvartsfinal mot Basel vek sig mittfältsstjärnans högra fotled och walesaren bars ut på bår med svåra smärtor.

– Förhoppningsvis är det inte så illa som det kunde ha varit, ­säger Tottenhams tränare André Villas-Boas.

Det var relativt nöjda miner i Tottenham efter att laget via mål av Emmanuel Adebayor och Gylfi Sigurdsson hämtat upp 0–2 till 2–2 ­ i torsdagens Europa League-kvartsfinal mot Basel.

Då hände det som absolut inte får hända.

På stopptid vek sig mittfältsstjärnan Gareth Bales högra fotled i en närkamp och Tottenhams gunstling såg ut att ha rejält ont när han bars ut på bår.

– Han rullade över på sin ankel och i just det ögonblicket uppstod en stor smärta. Men förhoppningsvis är det inte så illa som det kunde ha varit, säger Tottenhams tränare André Villas-Boas till Sky Sports direkt efter matchen.

De första ryktena talar om att ­Bale missar minst två matcher.

– Det finns en möjlighet att han kan vara tillbaka mot Manchester City (21 april). I så fall skulle han bara missa två matcher, säger ­André Villas Boas.

Walesaren kommer att under­sökas närmare under dagen.

Även Lennon utgick

En längre skadefrånvaro på Bale, som långa stunder ensam burit ­Tottenham under säsongen, skulle vara en hård smäll för klubben. ­Både när det gäller det fortsatta Europa League-äventyret men kanske framför allt i jakten på en topp fyra-placering i ligan – och i slutändan en Champions League-biljett.

Gareth Bale är Tottenhams bäste målskytt den här säsongen och London­klubben har inte vunnit en match om inte Bale har gjort mål sedan den första januari.

Även den kvicke yttermittfältaren Aaron Lennon tvingades lämna torsdagens Europa League-kvartsfinal med skadekänningar.

Returen mot Basel spelas i Schweiz nästa torsdag – med eller utan Gareth Bale.

Pontus Pettersson

ARTIKELN HANDLAR OM