Spelar du i kvalgenrepet i morgon, Zlatan?

Wernbloom: ”Jag är inte
orolig för hans del”

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.

HELSINGBORG. Det har pratats om att Zlatan Ibrahimovic kan vilas från morgondagens landskamp mot Kina.

Men lagkamraterna är inte det minsta oroliga att han missar VM-kvalet mot Kazakstan på tisdag.

– Att springa in i Zlatan, det är som att springa in i betong, säger Pontus Wernbloom.

Landslaget genomför samlingens andra pass på Olympia nu under förmiddagen och förutom – Emir Bajrami (febersjuk i går) – är samtliga spelare med. Zlatan Ibrahimovic har problem med en fot och kan komma att vilas mot Kina (beslut tas efter träningen) men i så fall är det bara en säkerhetsåtgärd – VM-kvalet mot Kazakstan ska inte vara i fara, Zlatan tränade på för fullt i dag.

Zlatan själv har ingen presskonferens förrän på söndag, men under gårdagens träning var Pontus Wernbloom i samma kvadratspel som honom:

– Zlatan hängde två i helgen så jag är inte orolig för hans del. Det är jävlar i mig ingen som rår på honom om de skulle försöka skada honom. Zlatan är enda spelaren som det gör ont att springa in i. Hans kropp är byggd på något sätt så att det är som att springa in i betong, säger Wernbloom.

Skrattade åt Olsson

Under övningen hade CSKA-mittfältaren och Zlatan skrattfest när mittbacken Jonas Olsson åkte in i mitten upprepade gånger.

– Jag gnabbas med alla, jag är mig själv. Det ska vara roligt att spela. I kvadraten är det roligaste som finns när det går åt helvete för någon annan. Zlatan behöver ju aldrig gå in i mitten, även om det kan se lojt ut så missar han aldrig en passning. Men tror att man ska nå bollen men då pillar han undan den med de stora bladen, säger Wernbloom och garvar.

FOTNOT: Sverige-Kina sänds i TV4 sport i morgon, avspark 19.00.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN