”Är det här jag har slitit för i ett år”

FOTBOLL

Sjögran uttagen i EM-truppen – trots allt

Foto: 15. Therese Sjögran, 36, LdB FC Malmö. Född: 1977-04-08. Längd: 170 cm. Vikt: 62 kg. Klubb: LdB FC Malmö. Moderklubb: Harlösa IF. Landskamper/mål: 182/19.
Knep en plats i EM-truppen i allra sista stund, trots att hon bara spelat en match från start i Damallsvenskan under året. En riktigt duktig mittfältare som bidrar med massor av rutin och ett gediget kunnande.

Hon avbröt semestern för att kämpa sig in i EM-truppen.

I dag kom glädjebeskedet för Therese Sjögran, 36.

– Det här är så otroligt stort, säger hon.

Hon har gjort hela 182 landskamper för Sverige. Ändå var det tveksamt in i det sista om huruvida Sjögran skulle bli uttagen i EM-truppen eller inte.

Anledningen: i maj 2012 slet hon av främre korsbandet, missade OS och har sedan dess kämpat för att få speltid i klubblaget LDB Malmö.

Trots det får hon alltså chansen i EM i sommar.

– Det hade jag inte väntat mig, så det är en helt otrolig känsla, säger Sjögran till Sportbladet.

”Vet vad det innebär”

För en dryg vecka sedan tog hon semester från klubblaget, men hon vägrade vila. I stället klev hon ut på Malmö IP och spelade med tonåringarna. Allt för att öka sina chanser till att ingå i EM-truppen.

Varför tror du att Pia tog ut dig?

– Jag tror ju att det handlar mycket om min rutin. Jag har varit med i många mästerskap så jag vet vad det innebär. Sedan är mina chanser att få spela inte så jättestora, men jag ska göra mitt bästa.

Gör sitt sista mästerskap

Sjögran tror att det här blir hennes sista mästerskap. Därför var det en extra stor lättnad för henne att bli uttagen.

– Det är det här jag har slitit för sedan jag skadade mig förra året och äntligen har jag lyckats. Kanske på ett annorlunda sätt än vad jag trodde, men ändå.

– Det ska bli skitkul att spela EM nu, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM