Zlatan Ibrahimovic

Zlatans sportsliga gest – passade målvakten

Av: 

Patrik Larsson

FOTBOLL

Visade prov på fair play-anda

Zlatan Ibrahimovic, 31, har fått sig ett rykte som en karatesparkande tuffing på fotbollsplanen.

Men i dag visade han upp en annan sida när han i ett farligt frisparksläge, trots underläge, vinkade tillbaka sina lagkamrater och passade bollen till motståndarnas målvakt.

Den sportsliga gesten har sin upprinnelse i ett farligt anfall iscensatt av Zlatan Ibrahimovic själv, bara minuten innan.

Svensken frispelade brasseanfallaren Lucas Moura, som avlossade sitt skott stenhårt i Nancy-målvakten Damien Gregorinis ansikte.

Gregorini verkade få smällen på näsan och efter några sekunders spel tog Nancy och spelade ut bollen för att målvakten skulle kunna ses om av läkare.

Vinkade tillbaka lagkamraterna

Efter att ha plåstrats om gav Gregorini klartecken för fortsatt spel, men istället för att kasta tillbaka bollen till Nancy fortsatte PSG, som jagade kvittering mot bottenlaget, att anfalla. När man sedan fick frispark i ett finfint läge kände dock Zlatan att det fick vara nog: ”Ibra” vinkade tillbaka lagkamraterna och passade, i sann fair play-anda, bollen rakt till målvakten.

Slog till i andra

Men om Nancy trodde att de hade undkommit Zlatans högerfot, trodde de fel. I andra halvlek slog svensken till med två mål på tre minuter och vände på egen hand matchen till PSG:s favör.

PSG vann matchen med 2-1 och toppar nu Ligue 1 med fem poängs marginal.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic