Här blir sagan sann

FOTBOLL

Arenan exploderade när Abidal kom in

1 av 6 | Foto: Abidal tillbaka på planen.

Efter knappt 70 minuter av matchen mellan Barcelona och Mallorca exploderade Camp Nou i ovationer.

Då blev Eric Abidals dröm verklighet när 33-åringen gjorde comeback efter sin svåra sjukdom.

Inbytt på order av cancersjuke managern Tito Vilanova.

Det var länge osäkert om Eric Abidal överhuvudtaget skulle spela fotboll igen. Den 15 mars 2011 meddelade Barcelona att fransmannen drabbats av en tumör i levern och två dagar senare opererades 33-åringen för första gången. Ett år senare var mittbacken tillbaka men det var bara början på problemen.

Kusinen donator

Läkarna meddelade den 15 mars 2012 att det uppstått komplikationer och att Abidal var tvungen att genomgå en transplantation. I början av april genomfördes operationen med fransmannens kusin Gerard som donator.

Sedan Eric Abidal skrevs ut från sjukhuset den 21 maj förra året har han kämpat för att kunna ta på sig Barcelonas matchtröja igen. I december fick försvararen klartecken att börja träna igen och på lördagen blev Abidals dröm sann.

Hyllade kusinen

Efter drygt 50 minuter kallades 33-åringen upp från bänken för att börja värma upp och redan då exploderade Camp Nou i ovationer. Ljudnivån höjdes sedan ytterligare när Abidal efter knappt 70 minuter fick klartecken att hoppa in. Detta drygt ett år efter hans senaste match, den 26 februari 2012 borta mot Atlético Madrid.

Bytet kom på order från managern Tito Vilanova som själv kämpar mot en cancersjukdom och var tillbaka på Camp Nou efter att ha genomgått behandlingar i New York.

Efter matchen hyllade Abidal sin kusin Gerard via en text på sin undertröja som han visade upp för publiken.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga