Han ska knäcka AIK-fansen: ”Vill få dem att börja bua”

avAndreas Käck

FOTBOLL

AIK kommer att vinna ­publikmatchen på Friends Arena med råge.

Louay Chanko, 33, vill vinna fotbollsmatchen – med hjälp av AIK:s ­supportrar.

– Vi vill få dem att börja bua, säger han.

Foto: Bildbyrån
Chanko.

Syrianska har fått jobba i skymundan inför matchen mot AIK; i princip alla skriverier har handlat om hemma­laget. I det tysta har ”Suryoye” sopat premiärförlusten mot Kalmar under mattan – nu är de redo att sabba ”Gnagets” brakfest.

Louay Chanko, 33, vill knäcka AIK – med brunkarfotboll. Eller som han själv säger: ”Hålla tätt bakåt, pressa högt och vara på tårna”.

”Ska störa dem”

– Så länge vi håller 0–0 är det vi som har fördel. AIK har ju en galen press på sig inför den här matchen och de har krävande fans som lätt tappar tålamodet. Det måste vi försöka använda till vår fördel.

Ni vill få AIK-fansen ur balans?

– Ja, vi vill få dem att börja­ bua.

Hur ska ni lyckas med det?

– Det gäller att störa dem med hög press. När vi möttes i cupen blev de lite stressade i backlinjen. Majstorovic var ganska bra med boll, men de andra var lite sämre.

Chanko är en av få i Syrianska som spelat inför publik på över 35 000. Han minns tillbaka på åren med Hammarby (2006–2009) och derbyna mot AIK.

– Det var de häftigaste matcherna jag spelat i min karriär. Nu kommer det att vara något liknande, men självklart mer övervikt åt AIK på läktaren.

Är du orolig för att dina lagkamrater kan bli skrämda av trycket?

– Vi får se hur de reagerar. Förhoppningsvis taggar de bara till ännu mer.

ARTIKELN HANDLAR OM