Media Markt ber om ursäkt efter hånet

FOTBOLL

Djurgårdens fans rasade mot Media Markts hån.

Nu ber elektronikföretaget om ursäkt.

"Vi vill poängtera att det här var ett enkelt och mycket dumt misstag som vi verkligen ber om ursäkt för”, skriver de på sin Facebook-sida.

Media Marks skämt om Djurgårdens nyförvärv av Vytautas Andriuskevicius gick inte hem. ”Efter Djurgårdens värvning av litauiske landslagsmannen Kksjfkksfkdjsl Vnpwrqljmshdfljsh sägs man nu starkt överväga att i nästa skede investera i en vokal.  Vi väljer mellan A och E, säger tränaren Magnus Pehrsson i en kommentar”, skrev elektrotnikföretaget på sin Facebook-sida och flera Djurgårdsfans reagerade med ilska. På sin hemsida hotade Järnkaminerna med bojkott om Media Markt inte kom med en offentlig ursäkt före måndagens match.

Nu ber företaget om ursäkt.

"Ord måste kompleteras med handling”

”Inlägget som orsakat mycket ilskna känslor var avsett som en mindre notis, något lättsamt och humoristiskt med vinkel på aktuella sportnyheter, och eftersom det slagit helt fel och blivit något mycket personligt som vi inte förutsåg är vi uppriktigt ledsna för om vi sårat i första hand Vytautas Andriuskevicius själv, i andra hand alla andra som tagit illa vid sig", skriver de på Facebook.

Järnkaminerna accepterar ursäkten, men är inte helt nöjda.

”Vi tror dock på att ord också måste kompletteras med handling, och vi föreslår att Mediamarkt tar kontakt med Magnus Edgren och Patrik Asplund på DIF/Djurgårdsandan för mer konkreta utbyten av hur Mediamarkt kan visa att man står bakom Djurgårdsandans och Djurgårdens arbete för en positiv supporterkultur och ett tydligt socialt ansvarstagande för hela Stockholm”, skriver supporterkluben på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM