Northugs nya utspel: Sågar Rade Prica

FOTBOLL

Norska skidåkaren ger sig in och diskuterar fotboll

Foto: Petter Northug.

Petter Northug, 27, håller stenhårt på norska Rosenborg.

Och han är nöjd över lagets svenske anfallsstjärnan Rade Prica, 32, försvann från klubben i vintras.

– Han halvslappa Prica har lämnat, och det är jag glad för, säger den norska skidåkaren.

Den svenske fotbollsanfallaren, som tog två ligaguld med Rosenborg under sin tid i Trondheim, lämnade laget för Israel och Maccabi Tel Aviv i januari. För att fylla luckan plockade den norska storklubben in dansken Nicki Bille Nielsen, 25. Ett byte som den norska skidstjärnan och Rosenborg-supportern Petter Northug är nöjd med.

Klubbens danske anfallare gjorde nämligen mål i lagets senaste ligamatch mot Sogndal.

– Nu ser jag att glöden och gnistan är där. Folk går ut på planen för att kriga, även om de gör mål så vill de göra två eller tre till, säger Northug till norska VG.

Han passar dessutom på att skicka en känga till lagets forne svenske anfallare – inte helt olikt de metoder han brukar använda sig av under skidsäsongen.

"Han har rätt"

– Vi har fått några anfallare som verkligen vill sätta bollen i nätet. Han halvslappa Prica har lämnat, och det är jag glad för, säger Northug och ler.

Rade Prica själv tar lätt på kritiken när VG pratar med honom – och medger att det ligger någonting i Northugs uttalande. 

– Jag gillar Petter Northug. Han är en fantastisk idrottare. Och han har kanske rätt. Jag behövde flytta på mig, jag behövde få en nystart, säger han till tidningen.