”Sa till Svensson: ’Vinner ni inte i år så är det för dåligt’”

Landslagsspelarna om Bangura-bomben

Pär Hansson satte press på Anders Svensson.
Pär Hansson satte press på Anders Svensson.

CHIANG MAI. Gårdagens allsvenska värvningsbomb blev direkt ett stort samtalsämne i landslagstruppen.

– Vi pratade om det med Anders Svensson, vi sa det "nu är ni guldfavoriter som vanligt och vinner ni inte i år så är det för dåligt", säger Helsingborgs målvakt Pär Hansson och skrattar.

Landslaget befinner sig i Chiang Mai, Thailand, på januariturné men nyheten att Elfsborg lånar Mohamed Bangura från Celtic gick ingen förbi.

– En bra spelare som gjort det bra i AIK. Han kommer att bli en förstärkning för Elfsborg, det är jag övertygad om, säger Pär Hansson, HIF.

AIK-mittbacken Niklas Backman blev förvånad.

– Jag blev ganska mycket förvånad! Han är extremt starkt förknippad med AIK. Men jag kan förstå att de inte vill satsa på ett lån som kostar så mycket. Det är bara att gratulera Elfsborg till en bra fotbollsspelare, en av de bästa jag har spelat med. En toppvärvning, säger Backman.

”Han ska få sin behandling”

Ni möter honom i premiären på Borås Arena…

– Han ska få sin behandling. Vi vet hur man ska stoppa honom, säger mittbacken.

Niklas Backman förstår besvikelsen hos AIK-fansen:

– Ja, det är klart. Han var väldigt omtyckt. Alla som är inblandade i AIK hade gärna sett honom i vår tröja. Det kanske lägger sig om ett tag men jag är också besviken att han inte hamnade hos oss.

Claesson också chockad

Elfsborgs Viktor Claesson spelade med Mohamed Bangura i Värnamo under vårsäsongen 2010. Han togs också på sängen av nyheten:

– Vi fick förhandsinformation av Elfsborg men det var ännu tidigare i media, säger han.

Visst har ni spelat ihop i Värnamo?

– Ja, han kom till Värnamo och var där ett halvår innan han gick vidare till AIK. Det var i division ett. Han gjorde 13 mål på 13 matcher, ändå missade han väldigt mycket. Han var bra redan då. En jättebra spelare som kommer göra nytta för Elfsborg.

Claesson och Simon Thern låg som två balanserande mittfältare strax bakom mittfältsspetsen Bangura i Värnamos 4-3-3. Till våren får Viktor och Mohamed spela ihop igen.

Hur ser du på att det är ett lån?

– Jag vet inte, jag kan inte alla detaljer. Jag vet inte hur mycket han kostade så jag kan inte uttala mig. Starkt att få honom till oss i alla fall.

Är ni guldfavoriter nu?

– (skratt) Det vet jag inte. Det är inte upp till oss att bestämma det. Vi får se vad ni skriver, vi bara spelar på, säger Viktor Claesson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN