AIK vill förlänga med Quaison

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter succén i januariturnén – förhandlar om tre år

AIK gör allt för att behålla sin guldklimp Robin Quaison.

Just nu befinner sportchefen Jens Andersson sig i Istanbul för att förhandla med Quaisons agent Hasan Cetinkaya och överenskommelsen är nära.

– Robin är född AIK:are. Han skulle aldrig lämna klubben som bosman, säger Cetinkaya.

Quaison.
Quaison.

Det har gått fort för Robin Quaison, 19, på slutet. Mittfältaren som debuterade för AIK under säsongen som gick fick störst rubriker av de svenska spelarna på januariturnén i Thailand efter sitt fräcka mål i 3-0-segern mot Finland.

Det har också dykt upp en hel del rykten om klubbar som är intresserade av Quaison, vars kontrakt går ut om ett drygt år, i april 2014. Men någon större risk för att han ska lämna som bosmanspelare verkar det inte vara.

Jens Andersson i Turkiet

Enligt Sportbladets uppgifter är sportchefen Jens Andersson så angelägen om att förlänga kontraktet att han åkt till Istanbul för att förhandla med Quaisons agent Hasan Cetinkaya. Det man diskuterar är en rejäl förlängning, troligtvis till säsongsslutet 2015.

Hasan Cetinkaya vill inte bekräfta uppgifterna specifikt, men erkänner att det ser lovande ut.

– Ja, vi för en dialog i positiv anda. Det har funnits en del oro för att Robin ska lämna som bosman men det kommer inte att hända. Han är född AIK:are och ska han lämna klubben ska de ha betalt för honom. Så min ambition som agent är att vi ska komma överens, säger han.

När Sportbladet pratade med Jens Andersson för ett par dagar sedan var han också optimistisk.

– Det känns som att vi står nära varandra. Man vet aldrig hur lång tid saker tar i en förhandling, det ligger ju i en förhandlings natur, men jag hoppas att vi kommer till en lösning relativt snart, sa han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN