Ishizaki: Anders, blir det tacos i kväll?

Här hånar de varandra – för att hålla guldfrossan borta

BORÅS. Elfsborgs knep för att hålla guldfrossan från dörren?

Humor och en lättsam ­jargong.

– Blir det tacos i kväll? säger­ Stefan Ishizaki till Anders ­Svensson som ­kontrar:

– Fan, du äter ju sushi!

I över tio år har motståndarsupportrarna kallat Elfsborgs lagkapten för ”Taco-Svensson”. Öknamnet uppstod efter att Anders blivit proffs i Southampton och Kanal 5 gjorde ett ”hemma hos”-reportage i lägen­heten i den engelska kuststaden. Av en tillfällighet råkade landslagsveteranen laga ­tacos denna dag och sedan dess har det hängt över honom.

”Viktigt med humorn”

Under gårdagens pressträff, när Sportbladet intervjuar Anders, sticker lagkamraten Stefan Ishizaki fram huvudet och frågar:

– Blir det tacos i kväll?

– Det blir det inte, svarar Svensson med ett skratt.

Inför guldmatchen mot Åtvidaberg är det viktigt att behålla ­humorn och den vanliga ­jargongen, ­menar Anders.

– En lättsam miljö för att dämpa nervositeten men sedan full koncentration på planen. Det är viktigt att vi som varit med tidigare ser till att det är glatt och lättsamt men samtidigt en hög koncentration när vi är ute på planen.

”Tacos”-skämten stör ­honom inte det minsta:

– Jag har svårt att se det som ett hån egentligen. Det var en supporter i Göteborg en gång som ropade på mig ”Fan, du äter tacos, du äter tacos” och jag svarade ”Ja, det gör jag, jag tycker det är gott, gör inte du det?”. Och han svarade ” Jo, det är gott”. Sedan var det över.

”Alla äter ju”

Anders fort­sätter:

– Alla äter ju det. Jag äter inte tacos så ­extremt ofta. Jag tror det finns många som äter det mer än mig. Jag har lite svårt att förstå hur man kan se det som ett hån att ­någon äter tacos. Större delen av Sveriges befolkning äter väl det (skratt)? Om det är det värsta hån de har till mig så tar jag gärna det.

Hämnden: Sushi

Hur hämnas du på ­Ishizaki då?

– Han äter sushi! Fan, du äter ­sushi i kväll! säger Svensson i riktning lagkamraten.

Stefan Ishizaki:

– Det är så vår grupp funkar. Vi har högt i tak och ­alla ska kunna skoja med ­alla. Jag förstår inte ­varför det skulle ändras bara för att det är en viktigare match. Det är ingen skillnad. Den enda ­skillnaden är att vi aldrig har haft så här många medier inför en ­träning. Det hade varit ­jobbigare om vi hade en ­poäng mindre än Malmö. Men tar vi en trea vinner vi guld, vi har ­ingen tyngd på våra axlar. Vi ska gå ut och göra det vi alltid brukar ­göra på vår arena.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN