”Zlatan fick PSG att blomma ut”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Hyllningar i fransk press dagen efter assistshowen

PARIS. Fransk press sjunger Zlatan Ibrahimovics lov dagen efter de fyra målgivande passningarna mot Dinamo Zagreb.

"Svensken visade sin osjälviska sida" skriver Le Parisien som ger Zlatan en sjua i betyg, bäst i PSG.

L'Équipe ger Ibrahimovic en åtta och konstaterar att Zlatan fick PSG att blomma ut.

Dagens framsida på franska L'Equipe.
Dagens framsida på franska L'Equipe.

Paris Saint Germain tog ett stort steg närmare avancemang i Champions League när man krossade Dinamo Zagreb med 4–0 på Parc des princes i går. Zlatan Ibrahimovic passade fram till alla målen.

Det började med mittbacken Alex efter mindre än en kvart och i andra halvlek försåg Zlatan lagkamraterna Matuidi, Ménez och Hoarau med målgivande passningar, den sista liggandes på marken efter att Zlatan halkat i straffområdet.

I fransk media är den senaste veckans svarta rubriker över svensken, efter att han blivit utvisad för fult spel i helgens match mot Saint Etienne, som bortblåsta.

"Zlatan gör stor show" skriver Le Parisien och motiverar:

"Fyra avgörande passningar och ett lovande samförstånd med (Ezequiel) Lavezzi. I går visade svensken sitt mest osjälviska ansikte" skriver Le Parisien som menar att Zlatan skapade tyngd i spelet med sin mer defensiva roll och ger honom en sjua av tio i betyg. Tidningens nätläsare är ännu mer generösa och hade vid tiotiden på onsdagen givit Zlatan Ibrahimovic 8.68 i omdöme.

Åtta av tio

L'Équipe pryder sin förstasida med en bild på svensken och rubriken "Zlatan – passaren" och ger honom åtta av tio i betyg. "Zlatan fick än en gång Paris att blomma ut i en match som började ganska illa" skriver l'Équipe.

Även motståndarna hyllade Zlatan.

– Det finns inte mycket att säga om Ibrahimovic, han förgjorde oss med sina assist, säger försvararen Josip Pivaric till Uefas hemsida.

Kan missa mästarmatch

I kväll sammanträder den franska ligans disciplinnämnd för att bestämma vilket straff Zlatan Ibrahimovic ska dömas till efter det röda kortet i helgens match mot Saint Etienne då han gick med fötterna före i en närkamp och träffade motståndarnas målvakt Stéphane Ruffier med dobbarna i bröstet.

Mycket tyder på att det blir två matchers avstängning och oavsett vilket kommer Ibrahimovic inte att spela helgens match mot regerande mästarna Montpellier.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN