”Hade hellre förlorat än vunnit för honom”

avKristopher Karlsson

Publicerad:

Chock-citatet: ”Från en spelare i Chelseas A-lag”

Foto: AP
José Mourinho och hans Chelsea är borta från Premier League-titeln efter fem omgångar. I alla fall set till oddsen just nu.

José Mourinho uppges ha tappat omklädningsrummet i Chelsea.

Nu uppger BBC:s reporter Garry Richardson att missnöjet med tränaren är större än någonsin tidigare:

–  En spelare sa nyligen till mig: ”Jag hade hellre förlorat än vunnit för honom”.

José Mourinhos position som manager blir allt mer ifrågasatt efter Chelseas andra raka förlust i ligan.

Enligt en källa i klubben ska klubbens ägare Roman Abramovich haft ett krismöte med Mourinho bara timmar efter helgens 1–3-förlust mot Liverpool, där han fått besked om att han har en vecka på sig att rädda sitt jobb.

”Otroligt ansträngt”

I dag kommer nya uppgifter kring portugisens minst satt utsatta situation. Det är BBC-reportern Garry Richardson som under BBC-programmet Sportsweek hävdat hans relation med spelartruppen är sämre än någonsin.

– Min information kommer från en spelare i Chelseas A-lag. Jag har fått berättat för mig att de (spelarna reds anm.) är trötta på sättet han behandlar vissa av dem. De är trötta på hans utbrott. Jag har fått höra att hans relation med Eden Hazard i synnerhet är otroligt ansträngt, säger Richardson i BBC Sportsweek.

”Ett chockerande citat”

Vidare uppger Richardson att en spelare specifikt tappat förtroendet för sin tränare.

– Här är ett chockerande citat. En spelare sa nyligen till mig: ”Jag hade hellre förlorat än vunnit för honom”. Det kan mycket väl ha sagts i stundens hetta, men det ger kanske en inblick i hur vissa spelare känner.

På onsdag väntar ny ödesmatch för Mourinho när Chelsea tar emot Dinamo Kiev på Stamford Bridge. Chelsea, som är trea i gruppen en poäng bakom ukrainarna, behöver vinna för att återta en plats som innebär åttondelsfinal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM