Seger för Bajen i allsvenska genrepet

FOTBOLL

Vände och vann på slutet mot Brann

Hammarby vann genrepet till allsvenskan.

I en svänging match besegrades norska Brann med 3-2.

– Vi har en jädra förmånga att vända matcher, säger tränaren Nanne Bergstrand.

STOR ENKÄT: 13 heta frågor till 16 supporterklubbar i allsvenskan

Om en vecka väntar ett fullsatt Tele2 arena för Hammarby när den allsvenska premiären mot Häcken spelas. På lördagseftermiddagen i träningsmatchen mot Brann var det betydligt glesare – 3987 åskådare – men de som var där bjöds på en händelserik match.

Hammarby dominerade stort i första halvlek men fick nöja sig med en 1-0-ledning i paus efter mål av vänsterbacken Stefan Batan.

– Vi möter ett lag som parkerar runt straffområdet, till och med deras forwards är på egen planhalva. Det är inte lätt att skapa chanser då men vi har ändå sju bra lägen. Vi har tempo även när vi tappat bollen och vinner tillbaka snabbt, säger Nanne Bergstrand.

Ökad takt sista kvart

Hammarby-tränaren fick dock bevittna en markant förändring i början av andra halvlek då Brann hittade tillbaka i matchen med två snabba mål.

– Första 20 minuterna efter paus tappar vi det, vi slarvar i återerövringen och låter dem kontra. Då vågar inte vår backlinje hålla upp och deras spelare kommer rättvända.

Men Hammarby vände tillbaka i slutet av matchen. Kennedy Bakircioglu revs ner i straffområdet och satte själv den efterföljande straffen, och med några minuter kvar placerade Pablo Pinones Arce in segermålet till 3-2.

– Det som är positivt i slutändan är att vi har en jädra förmåga att vända matcher. Jag vet inte hur många matcher som vi vände i fjol, men det är en styrka som sitter i lagandan, säger Nanne Bergstrand.

STOR ENKÄT: 13 heta frågor till 16 supporterklubbar i allsvenskan

ARTIKELN HANDLAR OM