Höll uppvärmningen – för Zlatan-selfies

FOTBOLL

Iranska spelarna väntade i spelartunneln

De kom som bortalag – de togs emot som ett hemmalag.

Men först väntade Irans lag i spelargången för att ta selfies med Zlatan Ibrahimovic.

Der är ingen vanlig träningsmatch när Sverige tar emot Iran. Efter dagar av diskussioner om lämpligheten att Svenska fotbollförbundet bjuder in ett lag som representerar ett land som på flera sätt bryter mot mänskliga rättigheter var det på tisdagen dags för det Irans spelare ändå kommit till Sverige för: Fotboll.

Jublade åt båda lagen

De möttes också som ett hemmalag när de kom ut till uppvämningen. Läktarna på Friends Arena dominerades av sympatisörer till ”Team Melli” som Irans fotbollslandslag kallas. De tog emot sina spelare med att skandera ”Iran, Iran, Iran”.

När Zlatan Ibrahimovic sedan dök upp på storbildsskärmen utbröt högt jubel igen och samma människor, många med iranska flaggor, ställde sig upp och applåderade. En speciell scen på en fotbollsarena.

Väntade på Zlatan

Det var också tydligt att besöket var speciellt för spelarna. Trots en imponerande VM-insats förra sommaren så har större delen av laget valt att fortsätta spela fotboll i den inhemska ligan. Därför var mötet med en viss svensk superstjärna också något extra.

Enligt TV4:s Patrick Ekwall så stannade de flesta av Irans spelare i spelargången för att vänta in och ta bilder med Ibrahimovic innan uppvärmningen.

ARTIKELN HANDLAR OM