Beskedet: Så länge blir Olsen borta

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Drygt tre månader kvar till fotbolls-VM i Ryssland.

Då bars Robin Olsen ut på bår i ligaspelet med en axelskada.

– Nyckelbenet är ur led, han ska opereras. Han är borta hela mars, men kan vara tillbaka i mitten av april, säger agenten Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

Det var i den 35:e minuten som Robin Olsen, 28, räddade ett skott utifrån i FC Köpenhamns ligamöte med Hobro.

I samband med situationen blev målvakten liggandes på marken. Efter några minuters behandling lämnade han slutligen planen på bår. Stephan Andersen ersatte mellan stolparna.

Olsen fördes omedelbart till sjukhus för att röntgas.

Foto: TT

Missar Chile

Agenten Hasan Cetinkaya bekräftar om att det handlar om nyckelbenet.

– Nyckelbenet är ur led, så han ska opereras. I vanliga fall vill man att det ska läka av sig själv. Men operationen ska påskynda så han kommer tillbaka tidigare. Det är för att han ska vara redo till VM, säger Cetinkaya.

Hur länge blir han borta?

– Han blir borta hela mars, men kan vara tillbaka i mitten av april. Robin är en kämpe, det finns inte en chans att han missar VM. Han är en stark personlighet och kommer att kriga sig tillbaka väldigt snabbt.

Under torsdagen får Robin Olsen ett definitivt besked om hur länge han blir borta. Skadan gör att målvakten med största sannolikhet missar Sveriges träningsmatch mot Chile den 24 mars.

Även Danmark har haft problem med stora snömassor de senaste dagarna och matchen mellan FCK och Hobro fick pausas emellanåt på grund av snöfallet.

Till slut var det huvudstadsklubben, just nu fyra i tabellen, som kammade hem segern med 2–0.

Blågul debut 2015

Den storvuxne (198 cm) Robin Olsen debuterade i A-landslaget i januari 2015 och har till dags dato spelat 16 matcher för Blågult.

Han var en av de största kvalhjältarna när Sverige tog sig till VM-slutspelet i Ryssland kommande sommar. I de dubbla playoff-mötena med Italien höll han nollan både i Solna (1–0) och Milano (0–0).

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM