Ser solklara straffen från två meter – friar

Publicerad:

FOTBOLL

Monaco rasar: ”Vad fyller de för funktion?”

AS Monaco föll tungt 1-3 borta mot Valencia i Champions League-kvalet.

Som salt i såren rånades de på en straff vid underläge 1-2 – trots att målområdesdomaren stod drygt två meter från bensaxen.

Det engelska domarteamet – lett av Mark Clattenburg – hade ingen succéafton på Mestalla när Valencia tog emot AS Monaco i går kväll.

Hemmalaget vann 3-1 men efter matchens var det upprörda känslor i Monaco-lägret. Ligue 1-laget rånades nämligen på en solklar straff.

Det var i den 73:e matchminuten – vid ställningen 2-1 – som Monacos anfallare Anthony Partial bröt sig in i Valencias straffområde och tog sig förbi Javi Fuego.

Valencia-backen José Gaya såg dock till att sätta stopp för fransmannen med en bensax – utan att vara i närheten av bollen.

”Vi skulle haft straff”

Men de hemmafans som hade hjärtat i halsgropen kunde andas ut. Clattenburg viftade avvärjande – trots att den engelska målområdesdomare bevittnat händelsen med fri sikt från drygt två meter.

– Vi skulle haft en straff, det råder inget tvivel om det, säger Monaco-tränaren Leonardo Jardim enligt ESPN.

Jardim antyder även att fransk fotboll missgynnas i Europaspelet.

– Förra säsongen slogs vi ut i kvartsfinalen efter ett antal tveksamma domslut. Det är varken positivt för Monaco eller för Frankrike. Uefa och Fifa borde respektera Frankrike på samma sätt som de respekterar andra länder.

”Tiden har kommit”

Monacos president Vadim Vasilyev ifrågasätter målområdesdomarens roll inom fotbollen och efterlyser i stället videogranskningar under matcher.

– Femtedomaren stod en meter ifrån fällningen. Vad fyller de för funktion? Tiden har kommit för videogranskning att introduceras, säger Vasilyev.

Inte heller Monacos officiella twitter-konto kunde hålla sig.

”Om bara domaren hade tagit på sig sina glasögon...”, skriver man tillsammans med en stillbild från situationen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.