Klart: Diego Lugano lämnar Häcken

avMartin Tolén

FOTBOLL

"Har haft några oförglömliga månader med er"

Foto: Foto: TT
Diego Lugano

Han kom, han skulle lämna, han skulle bli kvar, han lämnade.

Diego Lugano är ett minne blott för allsvenskan och Häcken.

"Jag utvärderar just nu erbjudanden från andra klubbar och jag har sagt till klubben att de från och med nu kan känna sig fri att leta efter en ersättare för mig", skriver han i ett öppet brev på Häckens hemsida.

Det slog ner som en bomb i våras.

Uruguayanske Diego Lugano, med 95 landskamper och Copa America-guld med Uruguay, var klar för BK Häcken.

"Han har lärt oss massor"

Nu står det dock klart att det inte blir någon fortsättning i allsvenskan – trots att han för drygt två veckor sedan sades vara klar för spel med Häcken säsongen ut. Men en klausul i kontraktet gjorde att mittbacken hade rätt att säga upp kontraktet fram till början av augusti – en klausul han nu utnyttjat.

– Vi är både stolta och glada över att vi fick ha Diego här, han har lärt oss massor och varit en ledare, en kapten, för oss under våren. Det är en gentleman som pratat med alla och visat högsta kvalitet i allt, både på och utanför planen, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Det blev därmed totalt elva matcher i Häcken för 34-åringen som tidigare spelat i PSG, Fenerbahce och West Bromwich.

Tackar klubben i ett brev

I ett öppet brev på Häckens hemsida tackar Lugano för sin tid i klubben.

"Jag vill tacka alla i BK Häcken – ledare, tränare, supportrar och mina lagkamrater – för möjligheten att få vara en del av denna fina klubb och för mina oförglömliga månader med er. Jag utvärderar just nu erbjudanden från andra klubbar och jag har sagt till klubben att de från och med nu kan känna sig fria att leta efter en ersättare för mig."

ARTIKELN HANDLAR OM

Uruguay

BK Häcken